Música
Cultura 26/01/2015

Noel Gallagher, Portishead i The Prodigy, al cartell del FIB 2015

El Festival Internacional de Benicàssim ha desvetllat part dels artistes que actuaran del 16 al 19 de juliol als seus escenaris, entre els que també destaquen Florence and the Machine, Los Planetas, Bastille i Public Enemy

Efe
1 min
Noel Gallagher / LAWRENCE WATSON

MadridEl Festival Internacional de Benicàssim (FIB) ha desvetllat part del cartell per a la seva vintena edició. Noel Gallagher's High Flying Birds, Florence and the Machine, Portishead, Bastille i Los Planetas són alguns dels confirmats al festival que se celebrarà entre el 16 i el 19 de juliol. Aquests són part dels "missils" que el director del FIB, Melvin Benn, ha contractat pel que, ha dit, el "top" dels festivals de l'estat espanyol.

Entre els noms dels artistes que pujaran als escenaris del FIB aquests 2015, el cartell es completa de moment amb Public Enemy, The Prodigy, Crystal Fighters, Clean Bandit i MØ. A més dels grups estel·lars, Benn ha inclòs dues noves àrees al festival: 'Trenchtown', una idea d'"electric picnic" seguint el festival d'Irlanda amb el mateix nom, amb una mena de "poble" jamaicà i dos petits escenaris, i 'Bearded Kitten', que estarà dedicada als DJ.

El principal objectiu del seu director és, segons ha declarat aquest dilluns a la presentació del festival, que el FIB creixi en "entusiasme i qualitat", i que sigui "la festa més gran de l'estiu". Sobre l'amenaça del 2013 de celebrar la seva última edició per un concurs de creditors, Benn ha dit que està "feliç amb els números" i que només veu "bons auguris a totes bandes per l'edició de 2015". El director del festival també s'ha atrevit a pronosticat que "serà més fort que mai i hi anirà més gent, n'estic segur".

stats