Música
Cultura 27/10/2021

L’OBC estrena 'In luce praesenti', del compositor Miquel Oliu

La composició comparteix programa amb simfonies de Haydn i Brahms

Ara
1 min
El compositor Miquel Oliu

BarcelonaL’Auditori de Barcelona serà l'escenari de l'estrena mundial de l'obra In luce praesenti del compositor i pianista Miquel Oliu, escrita per encàrrec de la Fundació SGAE i l’Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques (AEOS) a proposta de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). In luce praesenti és una composició de 16 minuts que serà interpretada aquest dissabte 30 (19 h) i el diumenge 31 (11 h) per l'OBC dins d'un programa que també inclou la Simfonia n. 44 en mi menor Trauersinfonie de Haydn i la Tercera simfonia de Brahms. Dirigirà l'orquestra Juanjo Mena, Premio Nacional de música en la modalitat d’interpretació l’any 2016.

Nascut a Barcelona el 1973, Miquel Oliu va ser guardonat amb el XXXII Premi Reina Sofia de composició musical (2015) amb l’obra Al·legories de tardor per a orquestra simfònica, estrenada a Madrid per l’Orquestra de RTVE.

L’estrena d'In luce praesenti forma part del programa Incentius a la Creació Musical, creat per la Fundació SGAE en col·laboració amb l’AEOS amb l’objectiu de donar suport a la creació simfònica i promoure la incorporació d’obres als repertoris de les orquestres del país. Des de l’any 2006, aquesta iniciativa ha propiciat l’escriptura de més de 125 obres per encàrrec, que s’han incorporat als repertoris de les orquestres del país. In luce praesenti s’havia d’haver estrenat el mes d’octubre del 2020, però la pandèmia ho ha endarrerit fins enguany. 

stats