Exposicions
Cultura 14/07/2015

El Macba reflexiona sobre l'espai públic i el privat amb l'exposició 'Espècies d'espais'

La mostra està inspirada en el llibre de Georges Perec i inclou una cinquantena d'obra de 40 artistes

Efe/ara
1 min
L'obra 'Construir els dies' de Pep Duran a l'espai dedicat a la ciutat/EFE

BarcelonaEl Macba acull a partir d'aquest dijous l'exposició 'Espècies d'espais', formada per una cinquantena d'obres de 40 artistes que s'endinsen en les diferents tipologies d'espais privats i públics. El títol prové del llibre homònim del francès Georges Perec. Però el comissari de la mostra, Frederic Montornès no l'ha volgut il·lustrar de manera literal. "Aquesta no és una exposició ni sobre Perec, ni sobre el seu llibre" sinó que l'utilitza "com a manual d'instruccions per ordenar la exposició", va dir el comissari.

Entre els artistes representats a 'Espècies d'espais' hi ha Ignasi Aballí, Daniel Steegmann, Lucio Fontana, Gordon Matta-Clark, Jordi Colomer, Saul Steniberg, Joan Colom, Marla Jacarilla, Gerhard Richter, Luis Camnitzer, Dora García, Gullermo Kuitca i Pedro G.Romero.

La mostra està dividida en dues sales. Els arquitectes del despatx MAIO han transformat radicalment la primera, on s'exposen, per convertir-la en un espai de dimensions domèstiques on es poden veure obres sobre les habitacions, el llit, el carrer, el barri i l'espai que representa una pàgina en blanc. De fet, el projecte arquitectònic de MAIO és una de les obres de la mostra. És aquí on poden veure historietes de '13, Rue del Percebe' i un videojoc de Serafín Álvarez basat en l'encadenament d'una sèrie de passadissos extrets de pel·lícules de ciència ficció. La segona sala, que no està dividida en diferents àmbits, està dedicada al camp, la ciutat i el món.

stats