Cultura 07/10/2018

El món polític i cultural visita la capella ardent de Montserrat Caballé al Tanatori de les Corts

La família de la soprano ha explicat que prepara un funeral obert de cara a les properes setmanes

Acn
3 min
L'expresident Jordi Pujol ha visitat la capella ardent de Caballé

BarcelonaLa capella ardent de Montserrat Caballé ha obert avui pocs minuts abans de les 14.00 hores al tanatori de les Corts, encara que una hora abans ja havia persones que esperaven poder entrar per acomiadar-se de la cantant.

Entre els primers que han entrat al tanatori, on s'han congregat nombrosos periodistes, estan el fill de la soprano, Bernabé Martí, i el president del Patronat de la Fundació del Liceu, Salvador Alemany.

També hi ha anat el pare Ángel, fundador de l'ONG Mensajeros por la Paz, que s'ha desplaçat des de Madrid per acomiadar a Montserrat Caballé, de qui ha dit que "no només cantava bé, sinó que era una persona molt bona i solidària, que va fer recitals per a Mensajeros por la Paz".

El ministeri de Cultura prepara un doble homenatge

Una de les persones que esperava a les portes del tanatori, Elisabet Casajoana, ha explicat als periodistes que avui vol donar l'"últim adéu" a Caballé, a qui va conèixer quan era petita i ha anat seguint al llarg de la seva carrera. La recorda com "una dona molt maca i amable", a la qual cal reconèixer per la seva trajectòria en el món de l'òpera.

El Ministeri de Cultura ha proposat a la família de Montserrat Caballé fer un doble homenatge a la soprano, un al Liceu de Barcelona i l'altre a Madrid. Així ho ha explicat el ministre, José Guirao, que ha visitat aquest diumenge al migdia la capella ardent de la cantant. Guirao ha detallat que a la capital espanyola es podria fer o al Teatre Reial o al Teatre de la Zarzuela, que és on "més va actuar ella, ja que a la seva època no hi havia el Reial". Guirao ha explicat que a la filla de Caballé "li ha semblat bé" i que han quedat que "quan passi tot això i ells estiguin més tranquils" ja parlaran per organitzar-ho "com es mereix". "Requerirà un temps perquè volem que sigui un homenatge que estigui a l'altura del que ella ha estat internacionalment", ha detallat.

El ministre ha dit que "ha estat molt emocionant la repercussió mundial que ha tingut" la mort de Montserrat Caballé, "com han parlat d'ella els seus companys, els directors d'òpera i els directors d'orquestra".

Entre altres personalitats s'hi ha acostat el president del patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola; el líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera; la soprano d''I Puritani', Pretty Yende, que ha obert la temporada 2018-19 del Liceu, i el cònsol de Bielorússia.

Considerada una de les sopranos més importants del segle XX, de veu prodigiosa, va ser sempre diva fidel al Gran Teatre del Liceu, on es pot signar el llibre de condol dedicat a Caballé des d'ahir a la tarda. Allà va iniciar el seu "regnat" el 1962 amb 'Arabella', encara que les seves interpretacions s'han pogut escoltar durant anys en els principals escenaris de tot el món.

La família Caballé prepara un funeral obert

La família de Montserrat Caballé, que ha agraït les mostres d'afecte rebudes en les últimes hores després del decés de la cantant, està preparant un funeral obert de cara a les properes setmanes i en el seu record en una església barcelonina. Així ho ha anunciat al tanatori de les Corts, on aquesta tarda s'ha obert la vetlla, la seva neboda Montserrat, qui ha indicat que la família està trista, però bé.

La neboda de la soprano ha agraït les mostres d'afecte "no només de personatges coneguts, sinó de la gent del carrer, de les persones que l'han admirat com artista i com ésser humà, que és el més important". Avui, ha reconegut, "molta gent es pregunta per què la vetlla ha estat aquí, al tanatori de les Corts i no és perquè la família ho hagi decidit així. Va ser ella qui ho va decidir". Fa ja temps, "ens va dir que quan arribés el dia, no volia estar exposada en un lloc, sinó que volia anar-se'n tal com va venir i així ha estat, una persona humil".

stats