TEATRE
Cultura 01/05/2012

El musical 'Once' lidera els Tony amb 11 nominacions

Els Oscars del teatre també han nominat el musical de Ricky Martin, 'Evita', i actors com Philip Seymour Hoffman i Cynthia Nixon

Efe
2 min

Nova YorkEl musical 'Once', adaptació de la pel·lícula sobre la història d'amor d'un músic irlandès i una immigrant txeca, lidera amb 11 nominacions els premis de teatre més prestigiosos dels EUA, els Tony, que avui s'han fet públics a Nova York i que s'entregaran el 10 de juny.

'Once' es disputarà el Tony al millor musical amb altres èxits d'aquesta temporada a Broadway com 'Leap of Faith', 'Newsies' i 'Nice Work If You Can Get It', mentre que al premi de millor obra de teatre hi aspiren 'Clybourne Park', de Bruce Norris, 'Other Desert Cities', de Jon Robin Batz, 'Peter and the Starcatcher', de Rick Elice, i 'Venus in Fur', de David Ives.

El musical 'Evita', que protagonitzen el porto-riqueny Ricky Martin i l'argentina Elena Roger, té tres candidatures: la de millor reestrena, per la qual competirà amb 'Follies', 'The Gershwins Porgy and Bess' i 'Jesus Christ Superstar'. 'Evita' té dues nominacions més: el premi al millor actor secundari de musical per la interpretació que fa Michael Cerverís de Juan Domingo Perón i la millor coreografia per la feina de Rob Ashford.

Per darrere de 'Once' se situen, amb deu nominacions, produccions com 'The Gershwins Porgy and Bess' i 'Nice Work If You Can Get It', seguides de 'Peter and the Starcatcher', amb nou, 'Follies' i 'Newsies', totes dues amb vuit, 'Mort d'un viatjant' i 'One Man, Two Guvnors', també amb set, i 'Other Desert Cities', amb cinc.

Al premi al millor actor de teatre hi aspiren coneguts intèrprets de l'escena novaiorquesa com James Corden, Philip Seymour Hoffman (per 'Mort d'un viatjant'), James Earl Jones, Frank Langella ('Man and Boy') i John Lithgow. El de millor actriu es decidirà entre Nina Arianda, Tracie Bennett, Stockard Channing, Linda Lavin i la popular Cynthia Nixon ('Wit'), que protagonitza la sèrie televisiva 'Sex and the City'.

stats