Assetjament sexual
Cultura 11/03/2020

L'Òpera de Los Angeles considera que les acusacions contra Plácido Domingo són "creïbles"

La institució californiana conclou la investigació sobre qui va ser-ne director general

Ara
2 min
Plácido Domingo en una imatge d'arciu.

BarcelonaL'Òpera de Los Angeles ha anunciat que la investigació interna sobre Plácido Domingo conclou que les acusacions d'assetjament sexual són "creïbles". La institució californiana, de la qual Domingo va ser director general, ha fet 44 entrevistes i ha examinat milers de documents.

L'equip d'investigació va rebre una desena de denúncies per conducta inapropiada contra el cantant madrileny des que va ser nomenat assessor artístic de l'Òpera de Los Angeles el 1986 i fins a la seva renúncia com a director general el 2019. Dels testimonis recollits se'n desprèn que algunes dones s'havien sentit "incòmodes" davant el comportament de Domingo i que d'altres van descriure "traumes significatius". "Les acusacions eren creïbles, en part per les similituds en els relats", conclou la investigació, tal com informa Europa Press. Algunes de les persones consultades per l'equip d'investigació havien declinat presentar denúncia a causa de "la importància i el poder" del cantant.

Durant el procés d'investigació també es va consultar el mateix tenor, que hi va cooperar i alhora va negar les acusacions. Domingo va defensar que tots els contactes que va tenir van ser consentits. La investigació assenyala que va trobar "sincer" el testimoni de Domingo quan va negar un comportament inapropiat, però també va percebre que a vegades les negacions eren "menys creïbles o mancades de coneixement".

La mateixa investigació considera que en el procés de càsting a l'Òpera de Los Angeles no s'hi ha trobat cap prova que assenyalés que Domingo hagués pres cap represàlia contra cap dona. Tanmateix, els investigadors sí que han conclòs que les polítiques i els procediments contra l'assetjament sexual a la institució operística "són suficients a primera vista".

stats