Cultura 27/12/2014

Oriol Canals i Boix, antic líder de Kumbes del Mambo, cantautor i animador infantil, mor en un accident de trànsit

El músic es definia com "un somiatruites inconformista de vocació"

Ara
1 min

BarcelonaOriol Canals i Boix, antic líder del grup Kumbes del Mambo, cantautor –se'l coneixia amb el nom d'Oriol Foll– i animador infantil, ha mort aquest dissabte d'accident de motocicleta a Indonèsia. Canals es trobava en el seu viatge de noces.

Canals, a la seva pàgina web, es definia com un educador, cantant i animador de formació i somiatruites inconformista de vocació. Va impulsar Biberó Rock, un festival musical adreçat al públic familiar, i l'homenatge que es va fer a Xesco Boix amb motiu dels 25 anys de la seva mort. "Era un totterreny, tot un referent", ha dit Francesc Ribera, 'Titot'.

Kumbes del Mambo avui li retien homenatge des de la seva pàgina de Facebook: "Avui és el dia més trist de la nostra vida. L'Oriol Canals, cantant dels Kumbes, ens ha deixat en un maleït accident de moto a l'altra punta de món. Escrivim aquestes paraules perquè creiem que ho hem de fer però estem destrossats. És innombrable la quantitat d'històries i música que hem fet junts tots aquests anys però ara mateix no ens surt ni un filet de veu. No hi ha hagut públic que no hagi aconseguit fer ballar, i molts nens i nenes quedaran orfes de les seves actuacions. Deixes un gran buit, Oriol, però la teva veu ens ressona dins del cap. T'estimem".

stats