Cultura 06/12/2012

Jean-Marc Ayrault, primer ministre francès: "Un arquitecte de somni fet real"

Personalitats d'arreu del món lamenten la mort d'Oscar Niemeyer

Ara
1 min

BarcelonaEl primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault ha lamentat la mort d'Oscar Niemeyer i l'ha definit com "un arquitecte de somni fet real". Niemeyer és molt reconegut a França on es va exiliar els anys setanta del segle passat i on va crear més d'una vintena d'edificis, entre els que destaca la seu del Partit Comunista a la plaça Colonel Fabien de París i la Casa de la Cultura a Le Havre.

"Niemeyer va creuar el segle XX amb audàcia, fulgor i constància", ha afegit Ayrault. El primer ministre també ha recordat que l'arquitecte, membre del Partit Comunista, "mai va renunciar als seus ideals". La ministra de Cultura francesa, Aurélie Filippetti, ha elogiat "les corbes lliures i sensuals, la mal·leabilitat i la poesia de formigó armat que caracteritzava les obres de l'arquitecte".

La Fundació Príncep d'Astúries ha destacat que l'arquitecte "es va mostrar molt generós amb Astúries". Niemeyer va rebre el Premi Príncep d'Astúries el 1989. "La intensa i fructífera vida d'Oscar Niemeyer i la seva magnífica obra són el símbol d'un compromís social transparent", ha afirmat la directora de la Fundació, Teresa Sanjurjo.

El cantautor brasileny Chico Buarque s'ha sumat als elogis: "Va tenir una vida molt bonica, va ser un dels majors artistes del seu temps, i un home més gran que el seu art".

La Unesco ha guardat un minut de silenci en homenatge a l'arquitecte.

stats