Cultura 23/11/2013

El pantocràtor de Taüll ja és virtual

S'inaugura el nou projecte de museïtzació de Sant Climent, que ha costat 400.000 euros

Ara
1 min
El Pantocràtor a l'interior de Sant Climent / EUGENIAGUILÓ

BarcelonaEl pantocràtor ja torna a ser a l'església de Sant Climent de Taüll, però en una projecció. El canvi de la reproducció que hi havia des del 1960 per aquest 'mapping' forma part d'un projecte que ha permès conservar i restaurar les pintures romàniques originals de l'absis i modernitzar la museïtzació de l'espai. La còpia de Ramon Millet es conservarà a la comarca. També s'han restaurat els fragments de pintura original que hi havia al darrere. S'ha habilitat una nova il·luminació que permet destacar les pintures originals existents a l'església, consagrada el 1123.

La projecció de la pintura mural sobre l'absis de Sant Climent de Taüll pretén oferir un producte cultural de qualitat que sigui un reclam turístic d'alta gamma per a dinamitzar la Vall de Boí, considerada Patrimoni Mundial de la Humanitat des del 2000. El visitant ara pot observar el programa iconogràfic que decorava l'església originàriament, segons els resultats recents de recerca.

El departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa, conjuntament amb el Bisbat d'Urgell, el Consorci del Patrimoni de la Vall de Boí, i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) –que és el centre on es conserven les pintures originals, arrancades als anys 20 de l'església– han presentat avui els treballs de restauració, que ha finançat La Caixa per valor de 400.000 euros.

stats