Música
Cultura 21/05/2014

Pharrell Williams lamenta la detenció de sis joves iranians per difondre "la felicitat"

La Policia iraniana ha qualificat de "desagradable" un vídeo on apareixen tres nois i tres noies –totes, sense vel– ballant pels carrers de Teheran al ritme de 'Happy'

Europa Press
1 min

Nova YorkEl cantant nord-americà Pharrell Williams ha lamentat la detenció de sis joves iranians a qui la policia ha arrestat aquest dimarts per haver gravat i pujat a YouTube un vídeo on aquests joves ballen la cançó 'Happy'.

Com a resposta a la detenció, Williams ha publicat al seu compte de Twitter: "És trist que aquests nois siguin detinguts per intentar difondre la felicitat".

Al vídeo, consultable en aquest enllaç, apareixen tres nois i tres noies –totes, sense vel– ballant la cançó de Williams pels carrers, habitatges i terrats de la capital iraniana, Teheran. Al final del vídeo apareix un missatge dels participants en què es pot llegir: "Hem gravat aquest vídeo com a fans de Pharrell Williams en vuit hores, fent servir iPhones 5S. 'Happy' era una excusa per ser feliços. Vam gaudir cada segon. Esperem que això us posi un somriure al rostre".

El muntatge ha superat les 75.000 visites a YouTube. Així i tot, el cap de la Policia de Teherán, Hossein Sajedinia, ha qualificat el vídeo de "desagradable". A més, segons publica 'The Guardian', la cadena de televisió estatal iraniana ha emès un programa en què apareixen els sis joves confessant la seva participació al vídeo.

La legislació islàmica indica que les dones han d'anar vestides amb tot el cos cobert. Fa més d'una dècada que les autoritats iranianes van instaurar una 'policia moral' responsable de verificar que les dones respectin el codi de vestimenta en públic.

stats