Premi
Cultura 01/04/2014

Pilarín Bayés i el Col·lectiu Wilson guanyen XXV Premi Comte Jaume d'Urgell

El jurat ha decidit reconèixer la trajectòria de l'il·lustradora de Vic i la dels sis acadèmics per la seva tasca pedagògica

Efe
1 min
La il·lustradora Pilarín Bayés

LleidaLa dibuixant Pilarín Bayés i el Col·lectiu Wilson són els guanyadors del XXV Premi Comte Jaume d'Urgell, que entrega l'Ajuntament de Balaguer (la Noguera) a persones i entitats destacades en la promoció i defensa de la llengua i cultura catalanes.

El jurat ha decidit reconèixer la trajectòria de la il·lustradora de Vic Pilarín Bayés (1941), que, des que va veure la llum la seva primera publicació (1964) en la revista 'Cavall Fort', ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a diversos idiomes. Destaca la seva producció infantil i juvenil, caracteritzada per un estil molt personal i inconfusible, vehicle, ja en ple franquisme, de transmissió de la llengua i cultura catalanes.

Respecte al Col·lectiu Wilson, entitat integrada per sis acadèmics catalans dels àmbits de l'economia i la ciència política, el jurat ha volgut reconèixer la tasca pedagògica per difondre amb arguments rigorosos, fonamentats i sòlids el procés d'autodeterminació de Catalunya. El lliurament dels guardons es durà a terme el 12 d'octubre a l'església de Sant Domènec de Balaguer.

stats