NOUS CONTINGUTS
Cultura 03/01/2013

'Play', el nou suplement de cultura i lleure de l'ARA

A partir de demà, cada divendres l'ARA inclourà el suplement 'Play', dedicat a l'oferta cultural i de lleure. El fil conductor del primer número són joves creadors del país que seran rellevants aquest any

Ara
2 min
La portada i dues pàgines del primer Play.

BarcelonaL'oferta editorial de l'ARA es renova amb 'Play', un nou suplement de cultura i lleure que s'estrena demà i que acompanyarà el diari cada divendres. 'Play' neix amb la voluntat de destacar el millor de l'oferta setmanal de cultura i oci, tant la que té lloc en cinemes, teatres o sales d'exposicions i museus com la que es pot gaudir des de casa mitjançant els dispositius mòbils. El primer número tindrà vint pàgines de la mateixa mida que les de l'ARA, cosa que contribueix a reforçar l'aspecte gràfic, tant amb fotografies com amb il·lustracions.

Cada divendres el suplement triarà les 10 activitats imperdibles i cada secció aplegarà el millor de la setmana. També hi haurà llistes visuals fetes a partir de mirades laterals a la cultura, com ara les altres pilotes d'or, que no tenen res a veure amb les que concedirà la FIFA el 7 de gener.

El suplement, coordinat per Borja Duñó i Hugo de Cominges, inclourà seccions de cinema, arts escèniques, música, art, pantalles, gastronomia ('Paladars') i viatges ('Fugides'), i una entrevista cara a cara entre dos creadors. En el primer número l'entrevista la protagonitzaran el músic Albert Pla i el cineasta Isaki Lacuesta, que responen sense embuts a preguntes que es fan l'un a l'altre.

Les estrenes de cinema

El cinema és una de les apostes més decidides de 'Play', que cada divendres inclourà diverses pàgines dedicades a les estrenes de la setmana. La secció compta amb la col·laboració dels crítics cinematogràfics Xavi Serra, Joan Pons, Paula Arantzazu Ruiz i Manu Yáñez. Aquest divendres hi haurà un article sobre la pel·lícula 'The master' de Paul Thomas Anderson, guanyadora del Lleó d'Or en l'última edició del Festival de Venècia i protagonitzada per Joaquin Phoenix i Philip Seymour Hoffman.

També tindran espai la crítica de 'La noche más oscura', el film de Kathryn Bigelow sobre la mort de Bin Laden; la comèdia 'Despedida de soltera' de Lesley Headland i la pel·lícula de terror 'El hombre de las sombras' de Pascal Laugier.

El primer número de 'Play' serà especial perquè seguirà un fil argumental: els joves creadors que el diari considera que seran rellevants aquest 2013 i que apareixen retratats a la portada dibuixada per Paula Bonet. Els noms seleccionats, i entrevistats, són el dramaturg Jordi Casanovas, el director de la sèrie 'Pop ràpid' Marc Creuet, el campió del món de pastisseria Josep Maria Rodríguez Guerola, la cineasta Mar Coll, l'artista Núria Güell, el músic Jaume Pla (Mazoni) i la mateixa Paula Bonet.

Un CD de Mazoni

Amb el primer 'Play' ve també un CD exclusiu amb dues cançons noves de Mazoni que es podrà aconseguir al quiosc per només 2,95 euros. El CD inclou 'Magranes molt' i 'Purgatori', dues peces acústiques que seran les úniques composicions del músic bisbalenc que sortiran a la llum al llarg del 2013.

stats