El PP fa caure del cartell una obra de Joel Joan pels seus vídeos a les xarxes

El Teatre Zorrilla no programarà la pròxima temporada 'El gran comediant' i ERC ho titlla de "veto polític"

2 min
El gran comediant, la propera obra de Joel Joan

BarcelonaL'obra de teatre de Joel Joan i Héctor Claramunt que estava prevista per a la temporada que ve al Teatre Zorrilla de Badalona, El gran comediant, no s'hi podrà veure. El teatre municipal ha retirat finalment aquesta obra de la programació "per les últimes polèmiques protagonitzades per l'actor" a les seves xarxes personals –on va penjar un vídeo paròdic navegant en estat d'embriaguesa, ha confessat ara l'actor–. Ho ha anunciat el teatre en un comunicat on ha fet pública tota la programació. "Això aprofita una circumstància d'un vídeo poc afortunat per susprendre'm", afirma Joel Joan, que es pregunta el motiu real de la cancel·lació.

Àlex Montornès, portaveu d'ERC a Badalona, ha carregat contra aquesta decisió del teatre municipal i la considera un "veto polític". Segons expliquen en un comunicat, l’empresa municipal Badalona Cultura, responsable dels teatres públics, va aprovar divendres al seu consell d'administració (on estan representats tots els grups polítics) l’oferta cultural 2021-2022 i incloïa El gran comediant de Joel Joan. Aquesta producció ha desaparegut posteriorment del cartell. "El govern del Partit Popular va forçar la retirada d’aquesta obra del programa del Teatre Zorrilla", diu ERC, que ha entrat una pregunta per saber-ne els motius. ERC diu que es tracta d'un nou capítol de "censura" i que "les decisions de la programació cultural han de ser tècniques, no polítiques". La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Amanda Feria, ha respost que és només a causa del "comportament públic" de l'actor.

El mateix Joel Joan ha confirmat a l'ARA que hi havia un bolo previst a Badalona durant la gira d'El gran comediant a la tardor, després que estreni l'obra al Temporada Alta i abans de fer temporada al Teatre Goya. L'obra, producció del Grup Focus, és una comèdia sobre dos amics actors que rivalitzen per l'èxit i està coescrita amb Héctor Claramunt, amb qui, entre altres obres, va fer l'èxit recent Escape room, que aquest estiu han estat rodant en versió cinematogràfica.

L'actor ha explicat a Catalunya Ràdio que ningú li ha comunicat que es cancel·li la funció i està "dolgut per la gent de Badalona". Joan vol que s'aclareixi per què el veten, "si és per una borratxera" o "si és per un presumpte malentès amb una medusa en què jo no estava involucrat [ha explicat que un pescador del seu entorn hauria tirat una medusa a uns nens sense mala intenció, tot i que va picar-li a un d'ells als ulls; un conflicte que van arreglar parlant amb els pares però també va transcendir a xarxes]. Em sembla que és una excusa perquè jo, que no soc del seu rotllo, no hi vagi". Joel Joan afirma que ha actuat molt a Badalona i sempre ha sigut independentista, tot i que creu que "s'ha tensat més la corda" política darrerament.

També ha defensat poder gaudir del seu temps lliure com vulgui. "Si anés borratxo dalt de l'escenari sí que prendríem mal", ha afirmat. "Penso que agafen el rave per les fulles per fer-me mal, però aconsegueixen el contrari, que estigui supermotivat per fer un espectacle que deixi el públic perplex. Sempre he sigut molt professional. Si a les vacances no em puc relaxar, això és una semidictadura", ha afegit. "¿Vivim en un país lliure o en un país on no ens podem emborratxar? Si no, que prohibeixin l'alcohol", ha sentenciat.

stats