MÚSICA
Cultura 24/02/2011

M Clan, el gran favorit als Premis de la Música

El grup liderat per Carlos Tarque ha rebut sis candidatures als Premis de la Música, entre elles millor àlbum i millor cançó. Joan Manuel Serrat opta a dos premis: millor cançó i millor producció audiovisual.

Redacció
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música ha fet públic el nom dels candidats a les 28 categories de la 15a edició Premis de la Música. M Clan, el gran favorit de l'edició d'enguany, competirà pel guardó al millor àlbum de l'any amb Para no ver al final. El seus competidors seran Pastora Soler amb 15 años, i Rosendo amb A veces cuesta llegar al estribillo.

M Clan també opta al premi a millor cançó amb Me voy a dejar llevar, categoria en què també participen Dani Martín amb 16 añitos, i Joan Manuel Serrat amb Hijo de la luz y de la sombra. Serrat també podria alçar-se amb els premis a la millor producció audiovisual, amb el documental 18 minipelículas.

En la categoria de millor àlbum de rock M Clan tindrà com a competidors a roquers de la vella guàrdia com Rosendo –A veces cuesta llegar al estribillo–, Siniestro Total –Country & Western– i Ariel Rot –Solo Rot–. El grup de Carlos Tarque completa la seva sis candidatures amb la de millor productor artístic, millor tècnic de so i millor vídeo musical amb el de la cançó Me voy a dejar llevar,.

En la categoria de millor àlbum de pop figuren Macaco (amb diversos artistes) per El vecindario, Mikel Erentxun & las Malas Influencias per Detalles del miedo, Dani Martín per Pequeño i Malú per Guerra fría. Adelante Bonaparte, del grup barceloní Stanstill, participa en l'apartat de millor àlbum de rock alternatiu junt Año santo de Triángulo de Amor Bizarro, Una ópera egipcia de Los Planetas i De sombras i sueños de José Ignacio Lapido.

Dice la gente de Kiko Veneno, Espera la pálida de Tulsa i Pícnic extraterrestre, d'Iván Ferreiro opten al millor àlbum de pop alternatiu, mentre que en la categoria d’autor revelació trobem els autors del tema Algo pequeñito, interpretat per Daniel Diges a Eurovisión; Alex Ferreira, pel tema Rómpase en caso de incendio; els autors de XXI , interpretada per Supersubmarina, i els autors de Con dinamita, que interpreten La Shica.

En la categoria de millor cançó en català competiran Dia 1, de Gossos; La dansa de la primavera, interpretada per Maria del Mar Bonet, i Tot torna a començar, de Mishima. El millor arranjador, sortirà d’entre Albert Guinovart, Jacobo Calderón i Joan Albert Amargós.

Podeu consultar la llista completa de nominats a la pàgina web de l'Acadèmia de la Música: www.academiadelamusica.com

stats