TEATRE
Cultura 11/10/2012

'Incendis' i 'La vampira del Raval', les principals candidates dels Premis Butaca

Els premis de referència del sector teatral, amb 18 edicions i basats en la votació popular, s'entregaran el 27 de novembre al Mercat de les Flors

Efe / Ara
2 min
Incendis, protagonitzada per Clara Segura i Julio Manrique, es podrà veure al festival Temporada Alta de Girona i al Teatre Romea de Barcelona.

BarcelonaL'obra de teatre 'Incendis' és la més nominada pels divuitens Premis Butaca de teatre amb 7 nominacions, només una més que 'La Vampira del Raval'. 'Incendis', èxit de públic en la temporada passada del Teatre Romea –on tornarà aquest Nadal–, optarà als premis al millor muntatge, direcció (Oriol Broggi), actor, actriu, actriu de repartiment, escenografia i il·luminació. La seva directa competidora, 'La Vampira del Raval' està nominada als Butaca al millor musical, millor actor musical per partida doble, millor actriu musical, vestuari i composició musical.

- Candidats al premi al millor director teatral: Hermann Bonnin ('El Comte Arnau'), Iván Morales ('Sé de un lugar'), Carme Portaceli ('La nostre classe'), David Selvas ('Hedda Gabler') i el propi Oriol Broggi .

- Els millors espectacles teatrals nominats: 'Incendis', 'El Comte Arnau', 'Qui te per de Virgina Woolf', 'Els jugadors", 'Campanades de boda', 'La nostre classe' i 'Hedda Gabler'.

- En l'apartat de millor actriu: Laia Marull per 'Hedda Gabler'; Rosa Novell per 'Un fràgil equilibri'; Carme Sansa per 'Vostè ja ho entendrà'; Clara Segura per 'Incendis'; i Mar Ulldemolins per '20 de Novembre'.

- En la categoria de millor actor: Pere Arquillué per 'Cyrano de Bergerac'; Manel Barceló per 'Els dolents'; Joan Carreras per 'Coriolà'; Julio Manrique per 'Incendis'; i Lluís Soler per 'Luces de Bohemia'.

- Opten al Butaca al millor actor de repartiment: Ivan Benet ('Qui te por de Virginia Woolf?"), Pablo Derqui ('Hedda Gabler'), Manel Dueso ('Luces de Bohemia'), Carles Martínez ('Mequinensa') i Boris Ruiz ('Els Jugadors'), i al de millor actriu de repartiment Rosa Boladeras ('La Nostra Classe'), Marcia Cisteró ('Incendis'), Miranda Gas ('El Comte Arnau'), Miriam Iscla ('La Ciutat') i Rosa Renom ('Un Fràgil Equilibri').

- Millor producció espanyola o internacional: 'La Costa de la utopia, dirigida per Aleksei Borodin; 'Raoul', de James Thiérrée; 'Una Flauta Màgica', dirigida per Peter Brook; 'Sobre el Concepte de Rostre, en el Fill de Déu', dirigida per Romeo Castellucci, opten a la Butaca a la millor producció teatral espanyola o internacional.

- També es concediran les Butaca als millors muntatge teatrals de petit format, espectacle de dansa, espectacle familiar, musical, actor i actriu musical, escenografia, vestuari, il·luminació, caracterització, text teatral i composició musical.

Els Premis es lliuraran en el transcurs d'una gala que tindrà lloc el pròxim 27 de novembre al Mercat de les Flors de Barcelona. Els premis consten de 19 categories que reconeixen totes aquelles produccions escèniques que s'han vist a Catalunya i les votacions es podran realitzar des d'avui exclusivament a través del web.

stats