Cultura 09/05/2018

El Quixot de Terry Gilliam guanya: la pel·lícula es podrà veure a Canes

El jutge desestima la demanda del productor, que pretenia retirar la pel·lícula del festival

Ara
2 min
La maledicció fílmica  d’‘El Quixot’

CanesPer fi una bona notícia acompanya la pel·lícula maleïda de Terry Gilliam, 'El hombre que mató a Don Quijote'. Aquest dimecres a la tarda s'ha sabut que un jutjat francès ha desestimat la demanda de l'exproductor del projecte, Paulo Branco, que havia sol·licitat que el film es retirés del festival francès. El productor portuguès, que va estar a punt de produir el projecte fa uns anys, reclamava un percentatge dels beneficis de la pel·lícula assegurant que el director va incomplir l'acord que tenien. De fet, la sentència d'urgència només fa referència a la projecció del film, però encara s'ha de referir als 3,5 milions que li reclama Branco. El productor diu que va invertir 800.000 euros en el rellançament del projecte el 2016, mentre que l'advocat de Gilliam diu que van ser 300.000 euros.

El director del festival, que havia donat suport a Gilliam, ha celebrat la decisió judicial. Tot i això, aquest matí també s'ha sabut que Amazon renunciava a distribuir la pel·lícula als Estats Units.

Si tot va bé, el film s'estrenarà als cinemes l'1 de juny amb Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgard, Rossy de Palma, Sergi López i Olga Kurylenko al repartiment. El projecte fa dues dècades que es va començar a rodar, i que tota mena de desastres van assotar-lo. "La pel·lícula ha estat a punt caure davant dels obstacles fins a 20 vegades. Un projecte perseguit per una espècie de maledicció que avui es trenca gràcies a la justícia", deia Benjamin Sarfati, advocat de Gilliam.

A més, sembla que Gilliam serà a Canes el dia 19 de maig. Ahir transcendia que l'exMonty Phyton havia patit un problema bascular que posava en perill la seva presència a Canes per assistir a la presentació de la seva pel·lícula, que ha de clausurar el certamen. Avui, però, la productora espanyola Tornasol han afirmat que havia sigut només una visita al metge per la pressió que viu aquests dies, que no era cap ictus, i que el director farà el possible per viatjar a França després d'uns dies de repòs.

stats