Cultura 16/03/2018

Es restitueixen les restes de Salvador Dalí

Després de la prova d'ADN, les despulles del pintor han estat reinhumades al Teatre-Museu

Ara
1 min
El Teatre-Museu Dalí amb les carpes instal·lades sota la cúpula de per l'exhumació

BarcelonaLa Fundació Gala-Salvador Dalí ha anunciat aquest matí que a la nit s'han restituït les restes obtingudes del pintor per a les proves d’ADN. "Les despulles de Salvador Dalí han estat reinhumades i reposen sota la cúpula del Teatre-Museu de Figueres", han explicat.

El procediment ha estat el mateix que el juliol de l’any passat. A la tarda es van instal·lar unes carpes "per preservar la intimitat i memòria del mestre" i a la 1.15 h l'operació estava tancada. Hi ha assistit el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, i el gerent, Joan Manuel Sevillano; el notari Miguel Ángel Vera ha aixecat acta, i l’equip del forense Narcís Bardalet n'ha portat a terme la restitució completa. El museu ha reobert les portes en horari habitual, a les 9.30 del matí.

L’exhumació va ser ordenada el juny del 2017 per un jutjat de Madrid arran de demanda de paternitat presentada per Pilar Abel el juliol. Al setembre es va saber que la dona no és filla de Dalí. La vident ha afirmat que recorrerà.

stats