Un retrat sobre el poder integrador del futbol guanya el primer premi fotogràfic organitzat pel Barça

L'escocès Craig Easton ha guanyat el FC Barcelona Photo Awards en la categoria d'obra i Cristina de Middel en la categoria de projectes

L'Arshia és un adolescent iranià que viu a Liverpool i ha trobat en el futbol un mitjà per integrar-se en la nova comunitat mentre el govern avalua la seva petició. El retrat que li va fer el fotògraf escocès Craig Easton, juntament amb el testimoni del mateix Arshia escrit en farsi (persa), ha guanyat el primer FC Barcelona Photo Awards, organitzat pel club amb la col·laboració de la fundació Foto Colectania i el patrocini de la Fundació Agbar.

El retrat de l'Arshia forma part de la sèrie 'Sixteen' i ha sigut guardonat en la categoria Project Awards, dedicat a les fotografies que expressen valors positius en l'esport. L'Arshia juga al Kingsley United de Toxteth, considerat el club més "divers" de la ciutat. El jurat ha valorat la seva "sensibilitat" i la seva "rellevància" perquè aborda les problemàtiques de la migració.

En la categoria dedicada a la realització d'un projecte fotogràfic ha guanyat la fotògrafa d'Alacant Cristina de Middel per 'Variations on the podium'. "Hi ha poques coses que simbolitzin millor la paradoxa inherent a l'esport com el podi", diu l'artista.

El jurat del guardó va estar format per Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern London i director artístic d’Hangar Bicocca de Milà; Ayperi Karabuda Ecer, exvicepresidenta de fotografia de l’agència Reuters; Azu Nwagbogu, fundador i director de l’African Artists Foundation (AFF); Sandra Phillips, 'senior curator' emèrita del MoMA de San Francisco; Christopher Anderson, membre de Magnum Photos i guanyador de la medalla d’or Robert Capa, i Stephen Mayes, mànager de projectes i artistes durant més de 25 anys.

Més continguts de