ARRA LEGIM
Cultura 04/03/2013

Rosa Regàs guanya el premi Biblioteca Breve amb 'Música de cámara'

La novel·la, la història trencada d'una parella ambientada a la Barcelona de postguerra, s'ha endut els 30.000 euros del premi de Seix Barral

Jordi Nopca
1 min
Rosa Regàs analitza el masclisme i els seus efectes perversos en el seu últim llibre, La desgràcia de ser dona.

BarcelonaL'escriptora Rosa Regàs s'ha endut el premi Biblioteca Breve que convoca el segell Seix Barral. S'hi havien presentat un miler de novel·les i finalment la vencedora, que s'ha donat a conèixer aquest dilluns, és 'Música de cámara'. Es tracta d'una novel·la ambientada en la Barcelona de postguerra. Una història d'amor impossible entre una noia d'orígens llibertins, Arcadia, i un estudiant de dret, Javier, de família corrupta i de classe alta. Ella torna a Barcelona el 1949 i es coneixen el 1957.

Nascuda a Barcelona el 1933, Regàs compta amb una llarga trajectòria literària. Ha guanyat el premi Nadal per 'Azul', el Ciutat de Barcelona per 'Luna Lunera' i el Planeta per 'La canción de Dorotea'.

El jurat d'aquesta edició del premi estava format per J.M. Caballero Bonald, Pere Gimferrer, José Maria Guelbenzu, Elena Ramírez i Clara Usón. Els últims guanyadors van ser Javier Calvo el 2012, Elena Poniatowsa el 2011, Guillermo Saccomanno el 2010 i Clara Usón el 2009, entre altres. El primer premi Biblioteca Breve es va convocar fa 55 anys que tenia per objectiu buscar autors joves i renovar el panorama literari. Entre 1972 i 1999 es va deixar de celebrar. I des de llavors, l'editorial busca novel·les que encarnin "l'esperit del nostre temps" entre els autors espanyols i hispanoamericans.

stats