Cultura 05/09/2014

Sánchez Piñol: "El que ha fet el cos diplomàtic espanyol és inadmissible"

L'autor de 'Victus' analitza l'anul·lació de la presentació del llibre a Utrecht, programada a l'Institut Cervantes

Jordi Nopca
1 min
Albert Sánchez Piñol, avui divendres, a la tarda, en la roda de premsa que ha fet en tornar d'Holanda / CÈLIAT ATSET

Barcelona"No sé a què es referia l'ambaixada espanyola quan va dir que tenien por que l'acte es polititzés: hauria estat com una presentació a Barcelona". Així ha mostrat el seu astorament per la suspensió de la presentació de 'Victus' a Utrecht Albert Sánchez Piñol.

Immediatament després de tornar d'Holanda, ha fet una roda de premsa a La Campana, la seva editorial catalana. "A Amsterdam, la secretària de l'ambaixada d'Espanya va dir que Felip V era molt estimat pels catalans i que el decret de Nova Planta havia anat bé. Barrejar paraules de funcionari amb les paraules d'un novel·lista em va semblar estrany", ha explicat en referència a l'incident previ a la suspensió d'Utrecht, en una primera presentació a la capital holandesa.

Per ell, "aquí el que hi ha es un conflicte entre el Diplocat i l'ambaixada espanyola". "És una situació desagradable i ha acabat disgustant molta gent. Jo no tenia cap intenció d'esbombar-ho, però els holandesos s'ho van prendre com un atac a la llibertat d'expressió", ha matisat.

"Jo preferiria treure importància a tot plegat, però trobo inadmissible que el cos diplomàtic espanyol faci aquestes coses, impresentables en determinades latituds europees", ha conclòs.

stats