Cultura 21/08/2015

Un minut de silenci, la pista més venuda a iTunes d'Àustria

L'autor protesta per la situació dels refugiats al país alpí: el que recapti aquesta cançó es destinarà al camp de refugiats de Traiskirchen

Efe
1 min
El single de Raoul Haspel a iTunes

VienaUn minut de silenci és la pista d'àudio que lidera avui, el dia del seu llançament, tant la llista de vendes de la plataforma iTunes a Àustria com la d'Amazon a Alemanya, ideada com a protesta per la situació dels refugiats al país alpí. "El debat sobre la immigració a la societat i a la política és tan sorollós que, davant d'això, només podia callar i convertir el meu silenci en alguna cosa sonora i pública", explica Raoul Haspel, autor austríac del 'single'.

El que recapti aquesta cançó muda, a la venda per 99 cèntims d'euro a la plataforma iTunes i a 1,29 a Amazon, es destinarà al camp de refugiats de Traiskirchen, a 30 quilòmetres al sud de Viena, un dels focus de la polèmica sobre la immigració a Àustria perquè milers de persones dormen a la intempèrie als jardins del centre, per falta d'espai a l'interior.

L'edifici, que compta amb 1.800 places, acull actualment unes 4.000 persones i la situació ja ha estat denunciada per Amnistia Internacional, que va mostrar la seva preocupació després d'una visita dels seus inspectors a principis d'agost. "El fracàs en l'atenció als refugiats podria haver-se evitat fàcilment, la culpa és principalment d'errors administratius", va alertar la branca austríaca de l'organització.

Haspel considera que Àustria viu un "terrible problema humanitari" sobre el qual pretén conscienciar amb els seus seixanta segons sense àudio, perquè "ja no queden paraules ni arguments per parlar sobre això". El debat sobre la immigració ha estat molt present en els mitjans de comunicació austríacs.

stats