Cultura 14/02/2019

Stan Lee protagonitzarà el pròxim Saló del Còmic, que passa a anomenar-se Comic Barcelona

La 37a edició de la cita durarà un dia menys (del 5 al 7 d'abril) però serà més gran

Acn
2 min
Stan Lee protagonitzarà la fira dedicada al còmic, que durarà 1 dia menys

BarcelonaEl Saló Internacional del Còmic de Barcelona canvia el seu nom per Comic Barcelona en la seva 37a edició. El canvi vol ser un símbol de la nova etapa "renovadora" del saló, que es redueix enguany de quatre a tres dies, del 5 al 7 d'abril, amb l'objectiu de concentrar més les activitats. Això sí, suma més metres quadrats: passa dels 50.000 de l'última edició a 52.000, radicats a la Fira de Barcelona de Montjuïc als palaus 1, 2, 5 i la plaça Univers.

"Volem transmetre el món del còmic a més públics", ha explicat Meritxell Puig, directora general de FICOMIC. Puig confia en repetir els 118.000 visitants del 2018. En la roda de premsa s'han destacat les seccions Comic Kids, dedicada a nens d'entre 5 i 12 anys, que té com a objectiu incentivar els nens a la lectura, i Comic Pro, que "es renova convertint-se en un espai de 'networking'" amb una primera edició de jornades professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.

Stan Lee, homenatjat

Antoni Guiral, assessor i comissari d'exposicions del 37è saló, ha recalcat que un dels protagonistes d'aquesta edició serà Stan Lee, editor, guionista i divulgador. L'exposició va més enllà del pare dels superherois de Marvel i també retratarà la història dels còmics a partir de les aportacions de Stan Lee. Una part estarà dedicada a ell com a guionista i editor i als herois que va crear; una altra serà l'anomenada ''Comic-book' a partir de Lee'; la tercera estarà dedicada a dibuixants espanyols als Estats Units, i a la quarta es deixarà un espai perquè els autors espanyols de còmics puguin homenatjar 'in situ' Stan Lee.

El Comic Barcelona dedicarà una exposició antològica a l'obra de Laura Pérez Vernetti, gran premi del 36è saló amb originals; al llibre 'Pinturas de guerra', d'Ángel de la Calle, que constarà de 16 originals, i a 'Estamos todas bien', còmic guanyador del premi Autora Revelació de l'últim saló.

El còmic torna al museu

També s'han anunciat dues exposicions paral·leles en una col·laboració entre Comic Barcelona i el MNAC. Aquesta es consolida enguany amb una mostra dels treballs de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero amb Corto Maltés de protagonista, del 5 al 21 d'abril a la Sala Educart del MNAC, i una exposició pels 40 anys de la mítica revista barcelonina 'El Víbora'.

stats