LA SUGGERIDORA
Cultura 07/07/2016

La universitat amb vistes al Cadí, joguines al terrat i nascut per cuinar

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
La suggeridora

LA UNIVERSITAT AMB VISTES AL CADÍ

Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà

Durant una setmana de juliol Puigcerdà es tenyeix de grana. És el color de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, organitzada sense ànim de lucre per l’AUCer, l’Associació Universitària de Cerdanya. La història de l’AUCer va començar amb una birra a la plaça del poble amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural de la comarca. 18 anys després la setmana universitària és una referència als Pirineus, amb cursos de primera línia i clàssics com la nit dels estels -els del centre astronòmic de Sabadell pugen cada any als 2.500 m de la Molina per explicar les estrelles entre xurros amb xocolata calenta-. Hi ha hagut presidents de la Generalitat, científics, periodistes i artistes. Uns dies de cultura que han arribat a comptar 450 alumnes privilegiats que cada dia han vist el Cadí per la finestra.

De l’11 al 17 de juliol. www.aucer.org

JOGUINES DALT DEL TERRAT

Upstairs BCN: La Virgen del Moñeko

Pixar ens va descobrir que quan ningú els veu un T-Rex de joguina pot ser un cagat i un porc-guardiola pot tenir veu de Constantino Romero. La companyia Los Moñekos explicarà amb teatre i dansa què fan les joguines quan no les veiem. Compartir habitació amb la Barbie exploradora, mitjons bruts i boes constrictores no ha de ser fàcil. El bagul s’obrirà en un terrat espatarrant amb vistes a la plaça Reial. Des d’allà també veureu com és una palmera des de dalt mentre feu un glop d’una Montseny.

8 de juliol. Ciutat Vella. Upstairsbcn.net

NASCUT PER CUINAR

Mercat de Glòries

Álex López és el fundador del restaurant Groc i el creador del Born to Cook. No he tingut la sort d’anar al Groc (encara) però he passat unes quantes hores a la cuina màgica del carrer Mirallers. I el gust vessa més enllà dels fogons. Ara l’Álex, que sembla que s’apunta a un bombardeig, farà dos showcookings inspirats en els temes del documental Saborología, que es presentarà a Bilbao, Madrid, Sevilla i València. L’espectacle és obert al públic i s’anuncia una experiència “multisensorial”.

9 de juliol. Centre Comercial Glòries, Barcelona

stats