Música
Cultura 30/01/2022

Se sumen més artistes al boicot de Neil Young a Spotify

Joni Mitchell, Lloyd Cole i James Blunt alcen la veu

Ara
2 min
El britànic James Blunt en un concert el 2016.

BarcelonaLluny de quedar-se en una anècdota, la retirada de la música de Neil Young de Spotify està arrossegant altres artistes. La cantautora nord-americana Joni Mitchell i el britànica Lloyd Cole han anunciat que també retiren la seva música de la plataforma veient que l’empresa manté el podcast de Joe Rogan, el més escoltat de la casa i del país sencer (amb 11 milions d’oients) i a qui van fitxar en exclusiva per 100 milions de dòlars el 2020. El britànic James Blunt ha dit que s’endurà les seves noves cançons a una altra plataforma si no canvien d’opinió.

Els músics se solidaritzen així amb Neil Young i també amb 270 científics que van advertir la plataforma a través d’un comunicat que difonia missatges que “fan minvar la confiança” en la investigació mèdica. Fins i tot el director de l’OMS va agrair el gest a Young: “Tots tenim un paper a acomplir en aquesta pandèmia i aquesta infodèmia”. “He decidit eliminar tota la meva música de Spotify. Hi ha gent irresponsable que diu mentides que es cobren vides”, ha afirmat Mitchell, una eminència de la música folk i guanyadora de vuit premis Grammy (De fet, aquest dissabte hauria rebut el premi a la persona de l’any dels Grammy si no s’haguessin posposat per la pandèmia).

A The Joe Rogan experience s’hi presenten teories de la conspiració sobre el covid-19 i les vacunes. El presentador s’ha defensat assegurant que no és antivacunes, però ha portat negacionistes al programa, ha desaconsellat la vacunació als joves i ha proposat medicaments antiparàsits contra el virus. En l’adeu de Neil Young, Spotify va recordar que des de l’inici de la pandèmia ha retirat 20.000 episodis de podcast relacionats amb el covid-19, però va justificar que han de buscar l’equilibri entre “la seguretat dels oients i la llibertat dels creadors”.

stats