Cinema
Cultura 08/07/2012

Els superherois conquereixen el món

Batman, Spiderman i Los Vengadores són els amos de de la taquilla estiuenca. Com s'explica l'aclaparador èxit comercial del cinema superheroic?

Ara
1 min
Christian Bale a 'El caballero oscuro: la leyenda renace'

BarcelonaEn els còmics, quantes vegades han evitat Los Vengadores que la Terra fos esclavitzada per una raça alienígena? O Los 4 Fantásticos que Galactus devorés el planeta? Darrere d'aquesta filantropia, però, s'amagava el propi desig inconfés dels herois per conquistar el món. I aquest estiu, finalment, ho han aconseguit. Com a mínim en el cinema.

Els superherois exerceixen amb mà de ferro el domini sobre la taquilla. 'Los Vengadores', 'The amazing Spiderman' i, el pròxim 20 de juliol, 'El caballero oscuro: la leyenda renace'. Tal com pinten les coses, sembla que el 'blockbuster' del futur serà de superherois o no serà. "La indústria ha descobert les franquícies de superherois com un negoci viable i molt sucós", afirma Tonio L. Alarcón, autor de 'Superheroes. Del còmic al cine' (Calamar).

Però no tot és màrqueting en l'èxit dels superherois. El crític Quim Casas, autor de 'Películas clave del cine de superheroes' (Robinbook) aplaudeix "l'intent de fer productes per al públic madur" i les aportacions de "cineastes 'personals' com Tim Burton o Sam Raimi".

Podeu llegir el reportatge i una relació de les pel·lícules de superherois que arribaran el 2013 a l'Ara Premium.

stats