Cultura 15/02/2021

Denegat el recurs de Pablo Hasél per evitar l'entrada a presó

Era l'última alternativa de la defensa perquè el raper no ingressés en un centre penitenciari

2 min
Pablo Hasél aquest dilluns a la Universitat de Lleida

BarcelonaL'Audiència Nacional ha desestimat el recurs de súplica que va presentar la defensa de Pablo Hasél per evitar l'entrada a presó del raper. Aquesta era l'última alternativa de la defensa per estalviar a Hasél la condemna de presó. El tribunal al·lega que en el cas de Hasél "hi ha una agreujant de reincidència", ja que va ser condemnat el 2014 pels mateixos delictes . "És evident que les circumstàncies del condemnat que apareixen a les actuacions no denoten la seva intenció de reparar els danys causats. Al contrari, persisteix la seva actitud antisocial", diu l'Audiència Nacional. També fa referència a una condemna del raper del 2017 per resistència a l'autoritat, i a una altra del 2018 per la seva entrada en un local de propietat privada.

"Amb aquest historial delictiu resultaria absolutament discriminador respecte a altres delinqüents i també una greu excepció individual en l'aplicació de la llei, totalment mancada de justificació, la suspensió de l'execució de la pena", argumenta l'Audiència Nacional. Sobre els pronunciaments dels últims dies -tant de diferents organitzacions, Amnistia Internacional com de diversos artistes i polítics -, el tribunal resol que aquestes campanyes "no poden determinar la inaplicació de la llei vigent, sinó la seva eventual modificació per part del Parlament".

La defensa de Pablo Hasél va presentar un recurs de súplica en què remarcava "la gran alarma social" que ha generat la seva condemna. Justament aquest cap de setmana la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha canviat de criteri i s'ha oposat al recurs de súplica. A l'informe inicial, el ministeri fiscal havia sol·licitat la suspensió de la pena de presó. Per evitar l'empresonament, aquest dilluns Hasél s'ha tancat al rectorat de la Universitat de Lleida juntament amb un grup de persones que li dona suport i que, amb aquesta acció, volen protestar contra la seva condemna.

stats