Iniciativa cultural
Cultura Teatre 05/10/2022

La Fundació Romea editarà i distribuirà llibres sobre teatre

Eduard Márquez, Ada Castells, Ferran Sáez i Alejandro Palomas, entre els ponents de les noves conferències d'Àfora

2 min
Josep Maria Pou

BarcelonaEl Grup Focus (propietari dels teatres Goya, Condal, Romea i Villarroel de Barcelona) segueix eixamplant la programació i les activitats al voltant del fet teatral. Ho fa a través d'Àfora i la Fundació Romea, que de cara a l'any vinent prepara noves iniciatives escèniques, literàries i de pensament. Una de les principals novetats és el llançament de quatre col·leccions literàries que es distribuiran des de les llibreries de tot Catalunya. Entre els títols previstos hi ha un llibre d'aforismes i pensaments del director i actor Josep Maria Pou, una novel·la sobre els 50 anys de La Villarroel escrita per Ángel Alonso Tomás i una obra de l'artista xilè Fernando Prats. També es publicaran l'obra de teatre Immunitat de Jordi Casanovas i el text de l'adaptació teatral del Paradís perdut de Milton que ha fet Helena Tornero.

Un altre dels projectes literaris de la Fundació Romea per al 2023 és el primer Premi Santa Eulàlia de Novel·la de Barcelona, que impulsen en col·laboració amb Comanegra. A més, Àfora Focus llançarà el quart número de la revista Pre Ocupaciones, que comptarà amb articles de Roger Bernat, Genís Roca, Manuel Arias Maldonado, Enric Juliana i Care Santos. Com la temporada passada, la Fundació Romea organitzarà conferències i xerrades en paral·lel a la programació teatral. Aquest any hi participaran els escriptors Eduard Márquez, que explicarà com ha aconseguit concebre una novel·la després d'un llarg bloqueig creatiu, i Alejandro Palomas, que parlarà de l'acostament a la figura de la mare, el patiment i la pèrdua. Entre els noms programats també hi ha Jordi Coca, Rafael Argullol, Alberto García-Alix, Ada Castells i Ferran Sáez.

A més, Àfora té a punt el I Congrés Internacional d'Espectadors de Teatre, que tindrà lloc entre el 24 i el 26 d'octubre al Teatre Romea. Amb un preu de 120 euros per a l'entrada presencial i 90 euros per a la virtual, el congrés ja compta amb prop de 300 participants. Entre els convidats que oferiran xerrades i tallers hi ha 59 convidats de 28 països diferents.

stats