Cultura 25/07/2019

Teddy Bautista torna a la direcció de la SGAE vuit anys després de sortir-ne detingut

Tot i estar acusat de desviar-ne fons, el cas no ha sigut jutjat

Agències
1 min
Teddy Bautista després de votar a la seu de la SGAE a Madrid

Eduardo 'Teddy' Bautista, que va estar a la SGAE durant 34 anys i va presidir el seu consell de direcció entre el 1995 i el 2011, quan la Guàrdia Civil el va detenir en el marc de l'operació Saga, ha tornat aquest dijous a l'entitat per participar en la primera junta directiva celebrada després de l'assemblea general del juny.

Bautista s'ha incorporat al màxim òrgan rector de la Societat General d'Autors i Editors després d'acceptar substituir el músic Fernando Illán, que va presentar la seva dimissió el mes de juny passat.

El músic canari torna a l'entitat després de ser acusat, juntament amb onze persones més, per un presumpte desviament de fons de la SGAE i dels delictes d'associació il·lícita o criminal, falsedat en document mercantil, administració deslleial i apropiació indeguda, delicte pel qual el fiscal va demanar una condemna de set anys, tot i que encara no hi ha data fixada per al judici. Abans de presentar-se va afirmar que es retiraria si començava el judici.

La presidenta de la SGAE, Pilar Jurado, considera que Bautista "està en el seu dret" i que tot el que pot fer és rebre'l "amb tota l'amabilitat, com correspon a la presidenta" de la SGAE.

stats