DRETS D'AUTOR
Cultura 20/06/2019

Teddy Bautista podria tornar a la junta directiva de la SGAE

Una dimissió en l'actual òrgan directiu li obriria les portes 8 anys després de deixar la presidència, quan va ser detingut per un presumpte desviament de fons

Agències / Ara
1 min
Teddy Bautista després de votar a la seu de la SGAE a Madrid

BarcelonaHi ha una vacant a la junta directiva la SGAE (Societat General d'Autors i Editors), i el soci al qual li correspon el lloc és Teddy Bautista. Si el polèmic expresident accepta l'oferiment, tornaria a l'òrgan directiu després 8 anys, quan va renunciar al càrrec a l'haver estat detingut per un presumpte desviament de fons de l'entitat.

Això seria possible per la dimissió a la junta de Fernando Illán, que ha deixat el càrrec aquesta setmana sense que se'n sàpiguen els motius. Segons els estatuts de la SGAE, el seu substitut ha de ser el primer soci que va quedar-se a les portes d'entrar en les últimes eleccions, celebrades l'octubre de l'any passat, i aquest soci va ser Bautista, líder del grup Los Canarios.

Segons ha informat la institució, l'expresident encara no ha respòs a la comunicació, que precisament va canviar el reglament sobre com se substitueixen els membres que deixen la junta directiva el mes de novembre passat.

El dia d'avui Bautista espera la resolució d'un procés endegat per l'Audiència Nacional en el qual se l'investiga, juntament amb onze persones més, per un presumpte desviament de fons de la SGAE i dels delictes d'associació il·lícita o criminal, falsedat en document mercantil, administració deslleial i apropiació indeguda.

stats