Cinema
Cultura 10/09/2015

El terror sobrenatural de 'The witch' inaugurarà Sitges

La pel·lícula del debutant Robert Eggers obrirà el Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya el 9 d'octubre

Efe
1 min
'La bruja' inaugurarà el Festival de Sitges

BarcelonaLa cinta de terror 'The witch' ('La bruja'), del debutant Robert Eggers, una de les triomfadores de l'últim Festival de Cinema de Sundance, inaugurarà Sitges 2015, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 9 al 18 d'octubre.

'The witch' va aconseguir el premi al millor realitzador a Sundance, que va convertir Eggers en un dels nous directors amb més projecció del cinema de terror actual. Bruixeria, supersticions i fenòmens paranormals es barregen a 'The witch', un film protagonitzat per Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie i Harvey Scrimshaw que manté l'espectador en una atmosfera de malson opressiva en la Nova Anglaterra de mitjans del segle XVII. La pel·lícula se centra en una família de colons cristiana que viu prop d'un bosc que es diu que està controlat per un poder sobrenatural.

L'organització del festival ha destacat que el film combina la vocació de cinema de terror clàssic amb l'especulació històrica i el drama familiar, i indaga també en les arrels de la religiositat de la societat nord-americana i la naturalesa del mal. El film va precedit de bones crítiques dels principals mitjans de comunicació especialitzats, que la comparen amb clàssics del gènere com 'The shining' ('El resplendor'), de Stanley Kubrick.

stats