Arqueologia
Cultura 06/08/2021

El 'thermopolium', l'impressionant 'fast food' de Pompeia, ja és visitable

La troballa es va fer l'any passat, perfectament conservada i encara amb restes de menjar

Ara
2 min
Detall del frontal del taulell del 'thermopolium' trobat a Pompeia.

BarcelonaA partir del 12 d'agost, el públic podrà visitar una de les troballes més recents i extraordinàries de l'àrea arqueològica de Pompeia: el thermopolium, un restaurant on se servia menjar calent i begudes a les classes més baixes de la ciutat. Destacava per la seva "excepcional decoració" i les restes d'aliments que es van trobar en el seu interior quan va ser descobert.

Pompeia, situada al sud d'Itàlia, va quedar sepultada per la cendra i la pedra tosca quan el Vesuvi va entrar en erupció el 79 dC. Encara que a la zona s'han localitzat una vuitantena de thermopolis, aquest últim forma part de les noves excavacions que s'estan realitzant a la Regió V de l'àrea. Perfectament conservat, compta amb unes impressionants decoracions que representen imatges d'una nimfa marina sobre un hipocamp i altres "animals que probablement es preparaven i venien en el mateix local". El més sorprenent, però, és el descobriment d'envasos amb restes de menjar que es venia "per emportar-se". De fet, era costum per a les classes mitjanes i baixes consumir aliments i begudes calentes a l'aire lliure, i els arqueòlegs i experts que treballen al parc arqueològic fa mesos que estudien el material per comprovar com aquest descobriment pot ampliar el coneixement sobre els hàbits alimentaris de l'època romana.

Aquest espai, que els visitants podran visitar a partir del 12 d'agost segons Efe, va ser descobert en unes primeres intervencions el 2019. Posteriorment, els treballs de restauració es van completar el 2020, a causa de l'excepcionalitat dels dibuixos, amb l'objectiu de reproduir l'ambient i els elements decoratius presents.

Entre els treballs de conservació del thermopolium, s'ha realitzat una nova coberta de fusta per protegir el taulell pintat i s'ha procedit a la remodelació de l'antic voladís, sobre el qual s'ha col·locat part del paviment original trobat durant l'excavació. A banda de la nova visita al thermopolium, se n'han previst d'altres a l'àrea de la casa d'Orione, pròxima a la nova troballa, on també s'està treballant en tasques de restauració i protecció de les restes.

stats