Cinema
Cultura 22/05/2016

El curt català 'Timecode', de Juanjo Giménez, guanya la Palma d'Or al millor curtmetratge de Canes

El film està protagonitzat pels ballarins i coreògrafs Lali Ayguadé i Nicolás Ricchini i va ser seleccionat entre més de 2.000 treballs presentats

Xavi Serra
1 min
El curt català 'Timecode', de Juanjo Giménez

CanesPremi català al Festival de Canes. 'Timecode', de Juanjo Giménez (Barcelona, 1963), ha guanyat el premi al millor curtmetratge del festival. Protagonitzat per Lali Ayguadé i Nicolás Riccini, ballarins i coreògrafs sense experiència com a actors, el curt mostra la relació inesperada que sorgeix entre dos vigilants nocturns d'un pàrquing que es creuen només uns minuts cada dia, quan acaba la jornada de l'un i comença la de l'altre, i viceversa. Una relació que no s'expressa en paraules sinó a través d'una passió compartida que descobreixen per atzar.

En recollir el seu premi, Juanjo Giménez ha agraït al festival i el seu director, Thierry Fremaux, que seleccionessin 'Timecode' i ha tingut un record per a l'únic guanyador espanyol d'una Palma d'Or, Luis Buñuel, que la va conquerir per 'Viridiana'. "Luis, tu tens la gran, però jo la petita, que és més fotuda d'aconseguir!", va exclamar el director des de l'escenari del Teatre Lumière.

Juanjo Giménez té una llarga experiència com a productor i director de curtmetratges. Alguns dels seus treballs en format curt són 'Hora de cerrar' i 'Especial con luz', 'Ella está enfadada' i 'Libre Indirecto', 'Máxima pena', 'Nitbús' i 'Rodilla', però també ha firmat dos llargs, 'Nos hacemos falta' i 'Esquivar i pegar', codirigit amb Adán Aliaga. Giménez ha produït també documentals com 'Estigmas', 'El arca de Noé' i 'Enxaneta'. 'Timecode' va realitzar-se dins del curs de Creació i Direcció Cinematogràfica de l'Escola de Cinema de Reus, concebut com una lliçó de direcció per als alumnes.

stats