Cultura 10/05/2019

El 'Titanic' celebra el 'sorpasso' dels Venjadors

'Fair play' a la indústria del cinema: James Cameron felicita els seus competidors

èric Salat
2 min
El logo dels Venjadors esfondra el vaixell Titanic

Barcelona'Vengadores: Endgame' va superar oficialment aquest diumenge 'Titanic' (1997), de James Cameron, i va passar a la segona posició en el podi mundial de les pel·lícules més taquilleres. La recaptació, avui, és de 2.066.000.000 d'euros arreu del món, davant dels 1.947.000.000 d'euros del drama protagonitzat per Leonardo DiCaprio.

Cada vegada que algun film escala posicions al capdavant del rànquing la indústria del cinema deixa de banda l'esperit competitiu i felicita el director amb un muntatge humorístic. Aquest divendres, els Venjadors han rebut la seva menció especial.

"Un iceberg ha enfonsat al 'Titanic' real. Van caldre els Venjadors per fer-ho. Tothom a Lightstorm Entertainment aplaudim el mèrit que té. No només han demostrat que la indústria del cinema està viva, sinó que és més gran que mai!", diu Cameron a la imatge commemorativa. Això no obstant, el director de 'Titanic' conserva encara el sabor de la victòria perquè 'Avatar' (2009), una de les seves grans superproduccions, segueix al número 1.

Mems de cordialitat de Hollywood

L'anterior estudi en sumar-se al 'fair play' va ser Lucasfilm, que va passar el relleu del sabre de llum a Ironman quan Marvel va superar el 2018 'Star Wars: El despertar de la força' (2015) amb 'Vengadores: Infinity War' el primer cap de setmana de l'estrena. En aquell moment van assolir 570 milions d'euros de recaptació a taquilla.

"Des d'una galàxia molt, molt llunyana... als herois més poderosos del planeta, felicitats pel millor cap de setmana d'estrena de la història!", elogiava Kathleen Kennedy, presidenta de l'estudi.

Abans de 'Star Wars: El despertar de la força', els dinosaures de 'Jurassic World' (2015) eren els que regnaven en el 'top' del moment amb 467 milions d'euros, però la nova entrega de l'univers galàctic els va avançar amb 470 milions d'euros el cap de setmana del llançament. Steven Spielberg i l'estudi Universal van fer un cartell on el Tiranosaure penjava la medalla d'or a BB-8.

I prèviament 'Jurassic World' havia superat l'esquadró de superherois de 'Marvel: Los Vengadores' el cap de setmana que engegava motors el 2012. El director dels Venjadors, Kevin Feige, acceptava la derrota amb cordialitat amb una imatge de Chris Pratt enfilat a un T-Rex que subjecta el martell de Thor.

stats