CINEMA
Cultura 16/03/2011

Tom Hanks interpretarà el capità nord-americà segrestat per pirates somalis

L'actor ha acceptat protagonitzar el film basat en el testimoni del capità Richard Phillips, que va passar cinc dies segrestat en un bot salvavides a prop de la costa de Somàlia

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'actor nord-americà Tom Hanks ha arribat a un acord per encarnar al cinema Richard Phillips, el capità de la marina mercant nord-americana segrestat per pirates somalis l'abril de 2009, segons el blog especialitzat en cinema Deadline. El projecte, amb guió de Billy Ray (L'ombra de poder, 2007), comptarà amb la producció de Scott Rudin, Michael Deluca, Kevin Spacey i Dana Brunetti, l'equip de La xarxa social.

Els estudis Columbia Pictures van comprar els drets del llibre A captain's duty ("El deure d'un capità"), escrit per Phillips, la primavera de 2009. L'objectiu és revisar la història del patró del vaixell de càrrega Maersk Alabama i dels fets esdevinguts quan, en direcció a Mombasa (Kènia), va ser capturat.

El Maersk Alabama, tripulat per Phillips i els seus companys, navegava prop de les costes de Somàlia quan va ser abordat per pirates el 8 d'abril de 2009. Phillips va demanar als vint membres de la tripulació que es tanquessin en una cabina i es va oferir voluntari per garantir la seguretat dels seus subordinats. El capità va ser rescatat per l'armada nord-americana després de passar cinc dies segrestat en un bot salvavides.

El succés va atraure l'atenció mediàtica internacional i fins i tot va suscitar declaracions del president nord-americà, Barack Obama, que, quan es va assabentar del seu alliberament, va admirar la "valentia del capità Richard Phillips", a qui va qualificar de "model per als Estats Units". Tanmateix, el seu alliberament no va estar exempt de controvèrsies a causa de la mort dels pirates durant l'operació de rescat.

Hanks acaba de començar el rodatge d'un altre projecte produït per Scott Rudin, Extremely loud and incredibly close, basada en la novel·la homònima de Jonathan Safran Foer, publicada a l'Estat com Tan fuerte, tan cerca El lector, Les hores, Billy Elliot

stats