Cultura 18/05/2021

Torna Antònia Font?

Un Pau Debon en un llaüt i un cartell del Primavera Sound apunten al retorn de la banda

2 min
Imatge del vídeo que han penjat a les xarxes amb Pau Debon

BarcelonaPrimer va ser un cartell gegant del festival Primavera Sound anunciant "Alegria!" i el link a una pàgina web. I aquest dimarts ha aparegut a Esevident.com un vídeo amb el cantant d'Antònia Font, Pau Debon, guiant un llaüt marxant del que s'intueix que seria Mallorca. Les especulacions sobre el retorn d'Antònia Font ja són més que sospites.

El cartell que anuncia el Primavera Sound.

El que falta saber –i l'enigma es resoldrà aquest dimecres a les 11 del matí– és la dimensió del retorn: serà un concert al Primavera Sound 2022 –que ha ampliat dates a dos caps de setmana i necessitaria atreure el públic local amb una bomba musical com aquesta– o bé serà un retorn en tota regla –amb gira o disc inclosos–? L'any que ve serà el del 20è aniversari del disc Alegria i seria una bona manera de celebrar-ho amb els seus nombrosos seguidors.

La banda, que es va separar després de 17 anys de trajectòria amb tres concerts al Principal de Palma el desembre del 2013, fa més de 7 anys, mai ha tancat del tot la porta al possible retorn. El compositor i lletrista de la banda, Joan Miquel Oliver, que ha fet carrera en solitari i, de fet, aquest any està de gira, deia a l'ARA el 2017 que no incloïa les cançons d'Antònia Font al seu repertori perquè "ja estan molt allunyades" i no s'hi identificava, però també per un altre motiu: "Perquè fer-les seria una mica tancar la porta que Antònia Font pugui tornar". Fins i tot obria ja la porta a una altra opció: "Veuria molt millor que si en Pau fes una gira en solitari cantés les cançons d'Antònia Font. Això ho veuria molt millor que no cantar-les jo, tot i que les he escrit jo. Són per a la seva veu, estan escrites per a aquell instrument".

El 2015, en una entrevista de l'ARA a Pau Debon, el cantant deia el mateix a la pregunta de si no tornaríem a veure Antònia Font en directe i amb noves cançons, responia: "Mai no hem tancat la porta a tornar, però ara mateix aquest dia és lluny encara. Mai no hem deixat de tenir-ne ganes, però no ho farem, segur, per nostàlgia. Si un dia Antònia Font torna serà perquè tenim coses a dir". La banda, de fet, ja va tornar el juny del 2018 per defensar la llibertat d'expressió en un concert massiu al Palma Arena. Aquesta ha sigut l'única excepció al seu retir. Aquest dimecres veurem si hi posen punt final.

stats