LITERATURA
Cultura 11/04/2013

Santi Torras, Jordi Catalan i Giuseppe Grilli, premis Sant Jordi 2013 de l'Institut d'Estudis Catalans

El dilluns 22 d'abril a la tarda, lIEC lliurarà 28 premis i 19 borses d'estudi que en total sumen gairebé 150.000 euros

Ara
1 min

BarcelonaL'IEC lliurarà 28 premis i 19 borses d'estudi, així com premis de l'IEC amb altres institucions, que en conjunt sumen prop de 150.000 euros, en la 82ena edició del premis Sant Jordi el dilluns 22 d'abril a la tarda. Giuseppe Grilli, Premi Internacional Catalònia 2013, parlarà en nom dels premiats. El premi de Grilli valora la seva notable aportació als estudis sobre literatura i llengua catalana de les diverses èpoques i la difusió de la cultura catalana a Itàlia.

Entre els premis destaca Santi Torras, doctor en història de l'art per la Universitat Autònoma de Barcelona, guanyador del premi Prat de la Riba de l'IEC per l'obra 'Pintura catalana del Barroc. L'auge col·leccionista i l'ofici de pintor al segle XVII'. L'estudi omple un buit important en la història de l'art català, atès que tracta amb profunditat diversos aspectes d'una època i d'una matèria tradicionalment desateses.

També destaca Jordi Catalan Aguilà, doctor en biologia i professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), guanyador del premi de Medi Ambient de l'IEC per les seves contribucions a l'estudi ecològic i paleoecològic dels llacs de muntanya i de les respostes d'aquests sistemes als impactes antropològics, així com per les seves aportacions sobre qüestions teòriques d'interès general en ecologia.

stats