ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 17/12/2012

Tortell Poltrona s'instal·la al Teatre Lliure amb una reflexió sobre la mort

A 'Grimègies', el popular pallasso català aporta una visió divertida sobre el final de la vida i exhorta el públic a pensar-hi "amb el nas posat"

Vicky Navarro
1 min
Tortell Poltrona a 'Grimègies' / CARLES FARGAS

BarcelonaJaume Mateu, més conegut com a Tortell Poltrona, s'instal·larà al Teatre Lliure de Gràcia a partir del 19 de desembre amb un solo que desmunta molts dels prejudicis sobre la mort i convida el públic a pensar-hi "amb el nas posat" i a gaudir de la vida. A partir dels textos de Pepe Viyuela i l'argentí Chacovachi, a 'Grimègies', el pallasso català s'adreça aquest cop a un públic adult, ja que "els nens no tenen la capacitat d'entendre la mort".

L'espectacle es va estrenar el 2010 al Teatre Bartrina de Reus, i des d'aleshores ha passat pel Temporada Alta i s'ha representat vuit vegades. A 'Grimègies', Tortell Poltrona tracta una tema transcendental amb quotidianitat i sentit de l'humor i, sobre l'escenari, el pallasso prepara el seu viatge; un viatge que s'inicia amb el naixement, i que ara continua amb el seu traspàs. Algú altre el substituirà.

Mateu ha comptat amb la col·laboració especial de Mario Gas en la direcció de l'obra, en què també han col·laborat Claret Papiol, Arcadi Oliveras, Fanny Thollot i Montserrat Trias, entre d'altres. 'Grimègies', una paraula inventada pel pintor Isidre Nonell a finals del segle XIX, significa 'disbauxa sexual', i és que "la vida és això, una malaltia de transmissió sexual", apunta Mateu.

stats