Circ
Cultura 15/05/2011

Bet Miralta i Jordi Aspa deixen la fira Trapezi després de quinze anys

La quinzena edició de la Fira del Circ de Catalunya, Trapezi, acaba aquest diumenge al vespre amb un balanç d'èxit de públic i la consolidació de les creacions pròpies de Centre d'Arts Escèniques de Reus. Bet Miralta i Jordi Aspa han dirigit el seu últim festival.

Acn
2 min
L'espectacle Fidget Feet / VAN DER MEULEN

ReusLa valoració del Trapezi s'ha convertit en un emotiu comiat dels que han estat directors artístics i pares del gran certamen del circ català. Bet Miralta i Jordi Aspa deixen la direcció artística de la fira després de 15 anys. Aspa s'ha mostrat satisfet pels objectius aconseguits i ha reivindicat la dignitat d'aquest art ancestral. La regidora de Cultura, Empar Pont, ha assegurat que la continuïtat de la fira està garantida i ha destacat la gran resposta del públic en aquesta edició.

El Trapezi acaba aquesta nit amb una cloenda a càrrec de Au près de ma blonde, Garbuix l'Oquestrina, Insonora, Banda Forània i L'elefant del Trapezi. La regidora de Cultura de Reus, Empar Pont, ha destacat que a falta de xifres concretes de participació, els espectacles han registrat plens totals i la resposta del públic ha estat molt positiva. Pont ha assegurat que "la continuïtat de Trapezi està garantida". "El Govern no ens el podrà treure perquè és una aposta de la ciutat", ha sentenciat la regidora. Empar Pont ha defensat que mentre s'esperen els resultats d'un estudi sobre l'impacte econòmic que la fira del circ té a la ciutat, ha quedat comprovat "com des de les botigues, restaurants i hotels, la gent demana el Trapezi", ha dit.

Més que un acte de valoració de la fira, aquesta tarda s'ha fet un íntim comiat als que han estat directors artístics del Trapezi en aquestes quinze edicions i que cedeixen el relleu per dedicar-se amb plenitud a la companyia que dirigeixen. Jordi Aspa ha destacat que "s'han assolit fites" mentre que el sector del circ ha fet un gran canvi en aquests quinze anys" que ell i Bet Miralta han estat a càrrec de la direcció artística de la Fira del Circ. "El Trapezi ha fet obrir els ulls de cara al món, a la manera de fer el circ i ensenyar que el circ és digne, és un art ancestral i humà", ha reivindicat.

Aspa i Miralta han agraït l'esforç de totes les companyies, gairebé una cinquantena, que han participat a Trapezi i el recolzament rebut al llarg d'aquest dècada i mitja.

Aspa també ha fet una crida a vetllar per aquesta gran plataforma de promoció i de referència del món del circ en què s'ha convertit Trapezi i ha demanat màxima empenta i dedicació a aquells que el rellevin. Miralta i Aspa s'han acomiadat amb un "gràcies" i amb dificultats per descriure aquest últim dia al capdavant de la Fira. El canvi de Govern ha impossibilitat que l'actual i la que hagi de ser la nova direcció coincidíssim en aquesta quinzena edició per facilitar el relleu. Empar Pont ha dit que esperem que a la tardor es pugui engegar el concurs públic amb què s'escollirà la nova direcció artística de la Fira del Circ de Catalunya.

stats