TEATRE
Cultura 20/01/2013

Alguns treballadors del Teatre Nacional protesten per les retallades fent servir el castellà

D'altres professionals del TNC es distancien d'aquesta mesura, que no es va aprovar en l'assemblea i no va signada pel comitè d'empresa. La setmana vinent el TNC anunciarà mesures dràstiques per fer front a la davallada d'espectadors i ajuts del 2013

Ara
1 min
Cartell al TNC/ @Cris_Puig

Barcelona"En protesta pel desmantellament de la cultura" els treballadors del TNC "faran ús preferent del castellà" a partir d'aquest diumenge. Aquest és el cartell que ha penjat a Twitter la periodista Cristina Puig (TVE), entre altres espectadors, i que han trobat al Teatre Nacional aquest diumenge a la tarda, on es representava l'obra 'Els nostres tigres beuen llet'. La mesura de pressió –similar a la que va plantejar un sindicat de Mossos ara fa un any–, que no signa el comitè d'empresa, arriba després que saltés als mitjans la notícia que el TNC té sobre la taula mesures dràstiques per fer front a la retallada d'ajuts públics i espectadors que està patint. Com deia avui l'ARA, es plantegen el tancament de la Sala Tallers, la suspensió del projecte T6 i fins i tot un ERO a la plantilla de treballadors.

Diversos treballadors del TNC, però, també han aprofitat les xarxes –que bullen en contra d'aquesta iniciativa– per distanciar-se de la postura d'alguns dels seus companys perquè afirmen que la proposta de parlar en castellà no es va aprovar en assemblea i no representa en cap cas els treballadors del Teatre. No és fruit de cap consens, afirmen, i no la secunden.

stats