Patrimoni
Cultura 07/06/2012

Troben en unes golfes cartes de la família Guimerà i escrits de Jaume Carner al Vendrell

Els documents formen part d'un fons de gran valor descobert durant les obres de la teulada de la Fundació Apel·les Fenosa

Acn
1 min
La documentació resta apilada a les golfes de la Fundació Apel·les Fenosa a l'espera de ser emmagatzemada

El VendrellUn excepcional arxiu documental ha sigut trobat al Vendrell. L'atzar ha fet que durant les obres de reparació de la teulada de la Fundació Apel·les Fenosa es descobrissin a les golfes de la casa nombrosos documents inèdits apilats en cadires i taules. L'arxiu inclou cartes entre membres de la família Guimerà, escrits de l'advocat i polític català Jaume Carner sobre els processos electorals dels anys 1905-1918 i documents monogràfics sobre esdeveniments al Vendrell, com ara l'epidèmia de còlera del 1911.

L'arxiu s'ha mantingut en bon estat de conservació i ara se'n vol digitalitzar una part. Els documents permetran obrir noves línies d'investigació entorn de la història del municipi. Entre els documents hi ha molta informació sobre la família Guimerà, que havia sigut propietària de la casa abans que la comprés l'escultor Apel·les Fenosa. Gràcies a la correspondència trobada, es pot deduir que era una família molt culta i emprenedora, amb vincles que la lligaven amb Cuba i el comerç d'ultramar.

stats