CINEMA
Cultura 01/11/2012

El Vaticà beneeix la nova entrega de James Bond

L''Osservatore romano' dedica cinc articles a l'agent 007 "més humà, capaç de commoure's i plorar", cosa que demostra com ha canviat en els últims anys l'influent diari catòlic

Reuters
1 min
TORNA L'ASTON MARTIN DB5  A Skyfall, Daniel Craig utilitza el mateix model que conduïa Sean Connery en films clàssics de la saga Bond com Goldfinger i Thunderball.

Ciutat del VaticàEl diari nacional del vaticà, l''Osservatore romano' va publicar dimarts cinc articles sobre la nova pel·lícula de James Bond. 'Skyfall' va obtenir una crítica molt positiva al diari, que la considera una de les millors d'entre les 23 pel·lícules que s'han fet d'aquest personatge en els últims 50 anys.

A l'article principal, titulat "007, llicència per plorar", el diari diu que l'última encarnació de l'espia més famós del món és bona perquè va més enllà del clixé i el presenta "més humà, capaç de commoure's i plorar: en una paraula, és més real". El segon article compara tots els agents Bond, de Sean Connery a Daniel Craig. En un altre article explica per què l'autor, Ian Fleming, va triar el nom de James Bond per a l'heroi −volia un nom que sonés normal− i al cinquè article s'analitzen les bandes sonores. Per cert, que del personatge que interpreta Judi Dench, M, diu que "la fragilitat d'una dona s'amaga rere la freda màscara de la cap del poderós MI6".

Que l''Osservatore' toqui aquest tema demostra com ha canviat el diari des que el 2007 va assumir el càrrec de director Gian Maria Vian. L'ha transformat en un mitjà que segueix l'actualitat, les tendències i el món de l'espectacle, a més d'assumptes religiosos. El papa Benet XVI li va encarregar de rejovenir un diari de 151 anys d'història i que es considerava el millor remei per a l'insomni. Ha millorat el disseny del diari, la cobertura de notícies internacionals i inclou temes més femenins. Amb només una tirada de 15.000 exemplars −i la traducció a set idiomes 'online'−, és un dels diaris més influents del món.

stats