Agenda cultural

Del Vida Festival al Poesia i +: 10 propostes culturals per al cap de setmana

Música, cinema, fotografia i teatre, entre els plans culturals dels pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
Mestres del Blues - Homenatge a Amadeu Casas

BarcelonaAquest cap de setmana podeu gaudir del Vida Festival, de l'obra La filla del mar al Teatre Condal i del Vijazz Vilafranca. Aquí us deixem 10 propostes culturals per a divendres, dissabte i diumenge.

1.

Vida Festival a Vilanova i la Geltrú

El Vida Festival de Vilanova i la Geltrú celebra la seva setena edició de l’1 al 3 de juliol. En un entorn privilegiat, ofereix una programació de primer nivell, amb bandes i artistes com Nathy Peluso, Stay Homas, Maria Arnal & Marcel Bagés i Ladilla Russa dissabte i Love of Lesbian, Mujeres i El Petit de Cal Eril diumenge. 

El 2 i el 3 de juliol

2.

40 + 1 anys de La Cubana

La Cubana celebra els seus 40 anys –en realitat 41, perquè s’hauria d’haver inaugurat durant la pandèmia– amb una gran exposició a Sitges, el lloc on va néixer el 1980. Més que una exposició convencional, les sales i terrasses del Miramar - Centre Cultural s’han omplert de centenars de sabates, perruques, vestits i attrezzo dels espectacles que permeten endinsar-se en l’univers de la companyia teatral. Entre els diferents records s’hi pot trobar una recreació del pis de les Teresines. 

Del 18 de juny al 26 de setembre

3.

Festival Poesia i +

Aquest cap de setmana, i fins a l'11 de juliol, torna al Maresme el Poesia i +, un dels festivals de poesia més rellevants del país i cita ineludible de la creació contemporània. En la seva 16a edició, recupera la presencialitat i escampa la programació per nou municipis, que acolliran recitals, concerts, performances i diferents propostes artístiques. Dissabte actuaran Salvatge Cor + Meritxell Cucurella-Jorba, Lu Rois i Ikram Bouloum, i diumenge serà el torn de Maria Jaume. 

Fins a l’11 de juliol

4.

Vijazz Vilafranca

El món de l’enologia i del jazz es fusionen aquest cap de setmana en el Vijazz Vilafranca, una combinació que des del 2007 ha demostrat tenir èxit. Els dies 2, 3 i 4 de juliol el centre històric de la ciutat acull aficionats, experts, curiosos i assidus, tothom que vulgui gaudir i conèixer els vins de la regió, mentre gaudeix de concerts de jazz a l’aire lliure. Entre les diferents propostes destaca l’actuació de diumenge d’Irene Reig & The Bop Collective i de Cécile McLorin Salvant & Sullivant Fortner. 

Fins al 4 de juliol

5.

'La guerra infinita' d’Antoni Campañà, al MNAC

La guerra infinita descobreix les diferents facetes de l'obra del fotògraf Antoni Campañà posant el focus en les fotografies que va fer durant la Guerra Civil Espanyola i que la família va trobar per casualitat a la "capsa vermella" l'any 2018. S'hi poden veure milicianes, els refugiats que arriben de Màlaga a Barcelona el gener del 1937, les desfetes dels bombardejos i els menjadors populars, entre altres fotografies de gran qualitat artística i rellevància històrica.

Fins al 18 de juliol, al MNAC

6.

‘La filla del mar’, l’altre musical ‘marítim’ de Guimerà

La companyia la Barni Teatre presenta al Condal la versió musical de La filla del mar, d’Àngel Guimerà, adaptada per Jaume Viñas, amb música de Marc Sambola i dirigida per Marc Vilavella. Amb aquesta proposta, la companyia defensa la “vigència absoluta” d’un text en el qual s’aborden temes com l’acceptació del que és diferent, la por al desconegut o a la identitat, a partir d’un triangle amorós protagonitzat per l’Àgata, la Mariona i el Pere Màrtir. 

Fins al 4 de juliol

7.

'El telèfon del vent', de Nobuhiro Suwa, als cinemes

El cineasta Nobuhiro Suwa explora a El telèfon del vent les seqüeles de la catàstrofe de Fukushima a partir de la història d’una noia que ho va perdre tot i inicia un viatge a la recerca de respostes. 


8.

El 19è Festival de Blues de Barcelona

De l’1 a l’11 de juliol el Festival de Blues de Barcelona celebra la seva 19a edició oferint un total de nou concerts al Pati de la Seu del districte de Nou Barris. El divendres 2 de juliol es podrà escoltar Flamingo Tours, dissabte Red House Revival i diumenge els principals mestres del blues catalans es reuniran per homenatjar el guitarrista Amadeu Casas. 

De l'1 a l'11 de juliol

9.

'Heisenberg', a la Beckett

Sílvia Bel i Pep Cruz protagonitzen Heisenberg a la Sala Beckett, l’últim espectacle dirigit per Josep Maria Mestres. Es tracta d’un text de Simon Stephens, traduït per Joan Sellent, que narra la trobada de dos desconeguts en una estació de tren de Londres. Amb Heisenberg, Stephens proposa una obra sobre com pot arribar a ser d’incerta i còmica la connexió humana.

Fins a l'1 d'agost, a la Sala Beckett

10.

TramuntanArt 2021, al Port de la Selva

El Port de la Selva acull fins al 4 de juliol la desena edició de la mostra d’art dedicada a la tramuntana, el TramuntanArt. Arran de mar i en alguns carrers del poble, escultures, pintures murals i instal·lacions transformaran el paisatge de la zona. Més de quaranta artistes, amb obres individuals i col·lectives, presentaran les seves propostes artístiques, amb la seva relació personal amb el vent del nord. La Fura dels Baus serà l’encarregada de cloure l’esdeveniment amb una actuació diumenge. 

stats