Cultura 11/05/2018

Julio Bocca reivindica una companyia de ballet pròpia per al Liceu

El VIII Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona reunirà 80 joves ballarins

Agències/ ARA
1 min
El VIII Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona reunirà a 80 joves ballarins internacionals

BarcelonaEl ballarí argentí Julio Bocca està al capdavant del jurat del VIII Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, que se celebra al Liceu. Bocca ha lamentat, des d'aquest teatre, que una ciutat com Barcelona no potenciï la dansa clàssica, ja que "té tots els equipaments i institucions per fer-ho", i ha opinat que s'hauria d'anar més enllà i col·locar la dansa en el primer pla cultural. En aquest sentit, ha afegit que li agradaria que el Liceu tingués una companyia estable de ballet.

El Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona

El VIII Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona reunirà 80 joves ballarins al Mercat de les Flors des d'aquest dijous fins al diumenge 13 de maig. Els joves talents competiran en les categories de dansa clàssica i internacional per aconseguir beques, incorporacions i estades a les millors escoles i companyies de dansa d'arreu del món. Les gales del cap de setmana, dissabte i diumenge, estan obertes al públic general.

La directora del festival, la ballarina Georgina Rigola, ha destacat que el jurat és "molt selectiu" a l'hora d'escollir els guanyadors i que la iniciativa pretén "ajudar joves ballarins amb talent a complir el seu somni". En aquest sentit, Julio Bocca ha reconegut la complicació de decidir quins ballarins han de ser mereixedors de les beques, però alhora ha dit que és "molt gratificant" veure nens i nenes a qui permeten que "compleixin la il·lusió de dedicar-se a la dansa".

stats