Art
Cultura 20/12/2021

William Turner, Annibale Carracci, Feliu Elias i Mey Rahola, protagonistes del 2022 al MNAC

El museu estrenarà una sala dins el Gòtic per a Lluís Borrassà i farà una exposició de Jordi Bernadó a la Sala Oval

Ara
1 min
'Anant cap al ball (San Martino), de William Turner

BarcelonaLa programació del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per al 2022 aprofundirà en tots els àmbits del museu, des de l'art medieval fins a l'art actual: al maig arribarà a Barcelona una exposició de William Turner organitzada amb la Tate de Londres. En paral·lel es podrà veure una selecció d'obres d'artistes catalans del segle XIX per mostrar la sensibilitat de tots ells vers la natura i els valors del paisatgisme.

A continuació es podrà veure una altra mostra fruit d'una col·laboració amb uns altres grans museus: entre el MNAC, el Museu del Prado i el Palazzo Barberini de Roma es reuniran per primera vegada les pintures que Annibale Carracci va realitzar per a la Capella Herrera. La mostra va quedar ajornada per la pandèmia i obrirà les portes al juny.

Pel que fa a les exposicions monogràfiques, els protagonistes seran el pintor i crític d’art Feliu Elias i la fotògrafa Mey Rahola, i en el camp de l'art medieval es presentarà una sala dedicada a Lluís Borrassà. Dins els actes del 150è aniversari del naixement d'Hermen Anglada Camarasa, es mostrarà l'arxiu donat per la família al museu en una exposició.

Un altre projecte destacat de l'any girarà al voltant de la important donació d'obres de Benet Rossell que ha rebut el museu, i una exposició de Jordi Bernadó a la Sala Oval.

stats