CINEMA
Cultura 19/05/2011

Zsa Zsa Gabor, en coma

L'actriu Zsa Zsa Gabor, de 94 anys, va ser traslladada d'urgència a un hospital de Los Angeles, on va entrar en coma després d'haver sigut sotmesa a una operació d'urgència per tractar una infecció d'estómac

Redacció
2 min
Zsa Zsa Gabor

BarcelonaZsa Zsa Gabor, l'actriu nord-americana d'origen hongarès de 94 anys, es troba en coma des de les 2 del matí, hora local de Los Angeles (9.00 GMT). Segons va confirmar el seu marit, Frederic von Anhalt, Gabor va ser traslladada ahir a un centre mèdic, on va ser operada d'urgència en detectar-li una "infecció severa a l'estómac" causada per un tub pel qual rep aliments, segons va comentar Von Anhalt.

p { margin-bottom: 0.21cm; } La salut de Gabor va empitjorar des d'un accident de trànsit que va patir el 2002. El seu estat es va agreujar en l'últim any, quan va haver de sotmetre's a una operació de maluc, l'amputació d'una cama i va patir una infecció pulmonar greu que la va portar a ingressar en diverses ocasions en un hospital californià. El passat 24 de març, va ser tractada d'una sobtada pujada de la tensió arterial a causa de la impressió que li va causar la mort d'Elizabeth Taylor. La notícia la va colpir de tal manera que va arribar a dir que ella seria la següent estrella de Hollywood a morir.

L'actriu va néixer el 6 de febrer del 1917 a Budapest, Hongria. Va començar la seva carrera com a actriu a Viena i va ser escollida Miss Hongria l'any 1936. El 1941 va emigrar als Estats Units, on, gràcies a la seva bellesa i el seu glamur, va aconseguir fer-se un lloc com a actriu. Entre les seves principals pel·lícules es troben Moulin Rouge (1952), dirigida per John Huston, La història de tres amors (1953), dirigida per Vincent Minnelli, i Set de mal (1958), d'Orson Welles. També va fer aparicions en nombroses sèries de televisió com ara L'illa de Gílligan (1965), Bonanza (1967), Batman (1968) i Vacaciones en el mar (1980).

Tant o més que per la seva carrera artística, Gabor és coneguda per la seva vida sentimental. S'ha casat nou vegades, l'última amb el seu actual marit, l'empresari d'oci nocturn alemany Fredéric Prinz von Anhalt, 27 anys més jove que ella. Abans Gabor també havia passat per l'altar amb l'empresari hoteler Conrad Hilton, l'actor anglès George Sanders i el mexicà Felipe de Alba, entre d'altres.

stats