Catalunya és la comunitat on un percentatge més alt de conductors trien el cotxe elèctric

Aquest tipus de vehicle representa el 0,71% de les matriculacions, gairebé el doble que la mitjana espanyola, del 0,38%

Un estudi de T&E, la Federació Europea del Transport i el Medi Ambient, va constatar fa uns dies que Espanya només ven el 0,2% dels cotxes elèctrics d'Europa. La dada, corresponent al 2015, pot empitjorar aquest 2016 per la fi del pla Movea, un programa estatal d'ajudes, que ha fet retrocedir les vendes al setembre després de 13 mesos de creixement. Les vendes des de principis d'any, però, segueixen sent superiors a les del mateix període de l'any anterior.

Segons les dades de matriculacions entre els mesos de gener i setembre publicades per les patronals, la Comunitat de Madrid i Catalunya concentren gairebé el 70% de les vendes de l'Estat. Concretament, Madrid ven el 39,52% dels cotxes elèctrics, amb 1.298 unitats, i Catalunya, el 28,65%, amb 941 unitats, d'un total de 3.284 arreu de l'Estat. La Comunitat de Madrid, però, té un total de matriculacions molt superior al de Catalunya.

Així doncs, Catalunya és líder destacada de l'Estat en quota de mercat del cotxe elèctric. Les 941 unitats representen el 0,71% del total de matriculacions entre gener i setembre, de 132.267 vehicles. Un percentatge molt superior al de la Comunitat de Madrid, en què els 1.298 cotxes elèctrics representen el 0,45% d'un total de 290.896 vehicles, i el doble que la mitjana espanyola, amb una quota de mercat del 0,38%.

El rànquing dels models més venuts entre els mesos de gener i setembre l'encapçala el Mitsubishi Outlander, un tot terreny híbrid endollable, amb 495 unitats. El segueix a poca distància el Nissan Leaf, un elèctric pur, amb 436 unitats. Del Tesla Model S, que oficialment encara no es pot comprar a l'estat espanyol, se n'han matriculat 20 unitats entre els mesos de gener i setembre.

Segons va revelar fa uns dies diverses ofertes de feines publicades a la seva pàgina web, Tesla instal·larà a Barcelona la seva seu per al mercat peninsular. L'empresa nord-americana busca perfils tècnics per instal·lar i mantenir en condicions els seus supercarregadors, però també sol·licita perfils comercials com ara assessors de venda o màrqueting, cosa que fa pensar que començarà a vendre els seus cotxes a l'Estat.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

PUBLICITAT
incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

PUBLICITAT
Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

PUBLICITAT
Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça