FINANCES
Economia 29/04/2013

Alfredo Sáenz, el banquer indultat per Zapatero, abandona el Santander

Serà substituït per Javier Marín com a conseller delegat de l'entitat. El banquer té dret a cobrar una pensió de 88 milions d'euros

Ara
1 min
El conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, condemnat per acusació falsa.

BarcelonaAlfredo Sáenz ha decidit abandonar el Banco Santander, on exercia els càrrecs de conseller delegat i vicepresident, segons ha comunicat l'entitat aquest dilluns en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El banquer serà substituït per Javer Marín.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fins avui conseller delegat del Santander va ser condemnat pel Tribunal Suprem (TS) el 2009 per acusació falsa, però el govern de José Luis Rodríguez Zapatero el va indultar. Ara, el Banc d'Espanya estava decidint si podia continuar o no al seu càrrec. Per fer-ho, el supervisor havia de decidir a favor de l'honorabilitat de Sáenz, gràcies a la nova normativa que va aprovar el govern de Mariano Rajoy i que atorgava al supervisor el paper d'àrbitre de l'honorabilitat.

Fa unes setmanes, el TS va decidir ignorar el recurs presentat per Sáenz a l'anul·lació de l'indult que va decidir el tribunal.

El banquer té reconeguda, segons els comptes anuals del Santander, una pensió de 88,17 milions d'euros, a més d'una assegurança de vida d'11,11 milions d'euros.

stats