Amazon s'avança al Black Friday combinant ofertes instantànies i lliurament ultraràpid

Espanya es posiciona com a "líder tecnològic" per als gegants del comerç electrònic

Amazon estrena aquest Black Friday les ofertes instantànies amb lliurament ultraràpid. Els descomptes en Prime Now comencen aquest dilluns i s'incrementaran durant la setmana. És la primera vegada que els clients 'premium' –que paguen una tarifa addicional– tenen aquest servei durant un Black Friday a l'àrea metropolitana de Madrid i Barcelona.

Els usuaris de l'acabat d'estrenar servei Prime Now tindran de franc a casa i en dues hores –o en una hora per 5,90 euros– els articles elegits. Segons ha informat la companyia, les ofertes a través d'aquest servei arrencaran aquest dilluns i aniran 'in crescendo' durant tota la setmana fins al Black Friday, amb més de 300 ofertes disponibles en l'aplicació de Prime Now.

"Aquest Black Friday ens hem proposat reduir el temps entre el clic i el lliurament al mínim", ha assegurat Camille Bur, responsable de Prime Now a Espanya, que destaca que el mercat espanyol és un dels que està utilitzant més aquest servei a Europa. 

El comerç electrònic mira a Espanya

Amazon no és l'únic gegant del comerç 'online' que posa el focus a Espanya. eBay també està decidit a centrar els seus esforços a fer més adquisicions a l'Estat, després d'haver comprat Ticketbis, perquè consideren que el mercat tecnològic espanyol és un dels que creix més a Europa. Alibaba, el competidor asiàtic, també va anunciar que obrirà la seva primera oficina a Madrid al febrer.

En una entrevista a Europa Press, el conseller delegat d'eBay, Devin Wenig, ha assegurat que el mercat espanyol "és molt important" per a eBay. Wenig també ha dit que Espanya, com el Regne Unit i Alemanya, s'està posicionant com "un líder tecnològic, a l'avantguarda d'Europa".

En aquest sentit, Wenig espera poder consolidar la companyia amb més adquisicions. El conseller delegat d'eBay assegura que la companyia no té por de l'arribada del gegant asiàtic Alibaba i, per tant, no faran "cap canvi" operatiu pel desembarcament previst al febrer.