Economia 26/06/2012

Almunia: "Un cop es coneguin els terminis del rescat s'anirà reduint la tensió"

El comissari de Competència dóna a entendre que el rescat no tindrà un efecte gaire significatiu sobre el deute públic i reitera la possibilitat de liquidar entitats

Joan Faus
1 min

SantanderEl comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha assegurat avui que un cop es coneguin els detalls del rescat europeu a la banca espanyola s'anirà reduint "l'exagerada tensió, incertesa i volatilitat" que pateixen el deute sobirà i el sistema financer espanyol als mercats. D'aquesta manera, Almunia creu que es trencaria el "vincle entre deute sobirà i deute bancari", cosa que es pot interpretar com que el rescat no tindria un efecte gaire significatiu sobre el deute públic, ja sigui perquè no l'incrementaria tant com s'espera o perquè els terminis i els interessos serien generosos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en unes jornades de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i el BBVA, el comissari no ha donat gaires detalls sobre les possibles condicions que establirà la Unió Europea (UE) a canvi del rescat financer, però s'ha mostrat convençut que no seran unes "negociacions difícils i tortuoses".

D'altra banda, ha tornat a insistir en la possibilitat de liquidar entitats. "El cost pel contribuent d'una reestructuració no ha de ser superior al d'una liquidació ordenada, sempre que no sigui sistèmica. S'ha optat per aquesta opció en moltes ocasions en aquesta crisi", ha dit, i ha posat d'exemple el cas d'un banc regional alemany.

stats