Economia 21/05/2013

L'Estat obre la porta a avançar la venda de CatalunyaCaixa

El secretari d'estat d'Economia canvia d'opinió i diu que es podria no esperar als cinc anys de termini previstos per a la comercialització

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha obert la porta aquest dimarts a vendre al més aviat possible les entitats nacionalitzades CatalunyaCaixa i Novagalicia després que en el passat hagi fracassat el seu procés de comercialització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un cop va tornar a fracassar la subhasta de CatalunyaCaixa al març, l'Estat va canviar d'estratègia: seguir controlant l'entitat durant el termini màxim legal −cinc anys− i esperar que la situació del mercat es recuperés per intentar aconseguir un bon preu de venda. No obstant això, les autoritats podrien canviar ara d'opinió a partir del diagnòstic que facin les consultores McKinsey i Nomura a l'informe que estan ultimant sobre com rendibilitzar els grups nacionalitzats.

"L'objectiu és recuperar per al contribuent el màxim de l'invertit en les entitats, i en conseqüència no és descartable que si canvia la situació de mercat no s'esperi als cinc anys i abans d'allò ja es puguin fer desinversions", ha afirmat Latorre en declaracions als periodistes després d'intervenir en un esmorzar informatiu.

Durant la conferència, i en ser preguntat pel mateix afer, el número dos d'Economia ha advocat per "jugar amb el temps i recuperar el valor de la millor forma possible", tractant de fer compatibles "la gana compradora" i el "disseny de les millors ofertes". A més, ha apostat per fixar col·laboracions "al màxim" entre totes les entitats nacionalitzades −també ho està Bankia− per aconseguir així les "millors ofertes". Aquestes sinergies, tal com va avançar fa uns dies l'ARA, inclouran la unificació de serveis i estructures entres els tres grups.

stats